Penúltima jornada del grup sud-americà de classificació per al Mundial de Rússia 2018. Sis partits i només sis gols. A part de l'empat de l'Argentina de Leo Messi i Javier Mascherano contra el Perú (0-0), l'Uruguai i el Brasil tampoc no han pogut superar Veneçuela i Bolívia, respectivament.

Luis Suárez ha estat titular i ha jugat els 90 minuts en el Veneçuela 0-0 Uruguai. Amb l'empat contra el cuer, els uruguaians s'asseguren la repesca, independentment del resultat que aconsegueixin en l'últim partit contra Bolívia a Montevideo. Suárez no ha estat fi de cara a gol i Edinson Cavani ha tingut les millors ocasions de la segona part, però els seus xuts han marxat fora dels tres pals.

Paulinho Bezerra també ha estat titular en el Bolívia 0-0 Brasil. El migcampista del Barça ha jugat 82 minuts en un partit intrascendent perquè la 'canarinha' ja fa jornades que està classificada pel Mundial. El partit ha acabat sense gols, en gran part, per l'actuació del porter bolivià Carlos Lampe. La voluntat de Neymar, futbolista més participatiu del Brasil, ha estat insuficient en un partit que s'ha jugat amb condicionants com l'altura o el mal estat del terreny de joc.

Els gols en aquesta 17a jornada han arribat en dos partits. Equador ha perdut contra Xile (2-1) i queda fora de la cita de Rússia. I Colòmbia es complica la vida després de perdre contra el Paraguai (1-2). Una derrota que l'obliga a guanyar el Perú en el partit que tanca el grup.