França torna a guanyar per la mínima i es classifica per als vuitens de final del Mundial de Rússia. Els francesos, sense futbol i amb un gol històric de Kylian Mbappé, superen i eliminen el Perú (1-0).

Canvis sense resultat

El seleccionador francès Didier Deschamps volia donar-li un altre aire a l’equip que va suar tinta per guanyar contra Austràlia. Ousmane Dembélé i Corentin Tolisso es quedaven a la banqueta. Olivier Giroud i Blaise Matuidi entraven en l’onze per intentar que el joc dels francesos fos més directe i punyent.

Les pilotades llargues buscant al cap de Giroud han marcat a foc els primers minuts de partit. El Perú no aconseguia contrarestar una jugada tan bàsica com efectiva. Les jugades se saltaven Antoine Griezmann, que es perdia tot i jugar amb llibertat per darrere d’un davanter centre.

Entre les ocasions de França ha caigut el primer gol. Més per insistència que per encert. Giroud, una altra vegada, ha corregut a l’espai per intentar un xut creuat que s’ha convertit en la millor assistència per a Mbappé. El gol ha convertit el davanter del París Saint-Germain en el futbolista francès més jove en marcar en un Mundial de futbol: 19 anys i 183 dies.

Tot i el resultat, França seguia oferint la sensació de talent contingut o desaprofitat. L’equip tornava a tenir problemes per lligar el seu joc d’atac, massa anàrquic i depenent de les individualitats. Els francesos jugaven per inèrcia mentre el Perú no renunciava a la seva essència i seguia començant totes les jugades des del darrere. Els sud-americans, poc a poc i amb la pilota als peus, han aconseguit capgirar la tendència del partit.

Pedro Aquino ha fet tremolar el pal de la porteria de Lloris per avisar França. El resultat era injust. El Perú mereixia molt més que una derrota. Luis Advíncula, immens des del lateral dret, també ha fregat el gol. La punteria ha desnivellat la balança. Els peruans han vist com els minuts se’ls escapaven entre les mans i eren incapaços de canviar el zero en el seu marcador.

L’entrada de Dembélé no ha canviat res. L’aportació del davanter del Barça ha estat gris, com els últims minuts d’una França que ha tornat a sacrificar el joc pel resultat. L’1-0 final té premi: els vuitens de final. En canvi, el futbol desinhibit del Perú té càstig: l’eliminació.