França comença el Mundial de Rússia amb una victòria gràcies a dos jugades en les que han intervingut el VAR i la tecnologia de gol. La FIFA surt reforçada en un partit que ja forma part de la història del futbol (2-1). Antoine Griezmann i Samuel Umtiti acaben assenyalats.

Sense ritme

Els primers minuts dels francesos anaven en consonància amb la condició de favorits al títol. Quatre xuts consecutius avisaven els australians, que començaven a imaginar-se defensant fins al xiulet final. Res més lluny de la realitat.

França ha començat a disparar-se al peu quan allargava les jugades d’atac com un xiclet. Deschamps, que apostava pel seu trident en atac -Griezmann, Kylian Mbappé i Ousmane Dembélé-, poblava el mig del camp amb múscul. L’alineació de N'Golo Kanté, Paul Pogba i Corentin Tolisso alentia la circulació de pilota, previsible en totes les fases del joc.

Amb França telegrafiant les jugades, Austràlia ha començat a aixecar el cap gràcies a la pilota aturada, la seva arma més esmolada. L’estratègia ha estat a punt de donar-li un ensurt al porter francès Lloris, que ha hagut de lluir-se per evitar el primer gol. L’empat (0-0) al descans era just pel que s’havia vist sobre la gespa del Kazan Arena.

Futbol modern

França ha sortit del vestidor amb el mateix onze i ha trobat el premi gros en un contracop. El VAR ha aparegut per primera vegada en aquest Mundial. I ho ha fet amb encert. Griezmann ha provocat un penal que ell mateix, amb molta calma, ha transformat. Els francesos ja havien aconseguit el més difícil. Però Umtiti ha dinamitat qualsevol avantatge.

El central del Barça ha comès un penal infantil per mans en una falta lateral. Mile Jedinak ha aprofitat el regal per tornar a empatar. Entre la depressió del gol, Deschamps ha desconcentrat els seus jugadors amb un canvi. Griezmann ha deixat el camp a falta de 20 minuts pel final. França havia de remuntar sense la seva estrella. I ho ha aconseguit.

En una jugada molt afortunada, Pogba ha tocat una pilota que ha rebotat en la cama d’un defensa australià. El xut s’ha enverinat fins a tocar el travesser i botar, per poc, dins la porteria. La tecnologia de la línia de gol, clau en la decisió de l’àrbitre.

El 2-1 dona aire a França, que supera la primera jornada del Mundial amb més problemes dels previstos. El partit d’Austràlia avisa el Perú i Dinamarca, els altres dos rivals de grup.