Noranta minuts de partit, trenta minuts de pròrroga i uns penals decisius. Espanya marxa del Mundial de Rússia 2018​ després de caure als penals contra Rússia (1-1). Les errades de Koke i Iago Aspas des dels onze metres han acabat sentenciant el combinat espanyol.

Una única filosofia de joc

Tercer partit dels vuitens de final del Mundial i 120 minuts de partit amb una mateixa tònica: Espanya dominant i Rússia defensant. El combinat espanyol mai en la història dels Mundials i Eurocopes havia guanyat cap amfitrió, i aquest era el gran repte que tenien al davant per seguir vius a la cita mundialista.

Espanya ha sortit molt ben plantada, conscients que la possessió de la pilota era la seva gran arma per passar de ronda, però també amb moltes novetats. Iniesta s'ha quedat per sorpresa a la banqueta, a més de Thiago i Carvajal. Fernando Hierro ha fet canvis i ha donat entrada a Asensio, Nacho i Koke per formar un doble pivot. I el combinat espanyol ha posat en marxa la seva maquinària del toc.

Rússia, esperonada per un estadi de Lujniki de Moscou ple a vessar, ha volgut combatre Espanya amb el contracop. Esperant sempre per darrere la pilota, però amb molt poca incidència en el joc. De mica en mica els espanyols han anat confirmant la seva superioritat. Possessió total per als de Hierro, sense oposició, jugades infinites, però sense arribades clares.

Espanya Mundial Rússia   EFE

Els regals

I en la primera pilota penjada a l'àrea al minut 12 ha arribat el gol espanyol. Asensio posa la pilota al segon pal en una falta lateral, i allí hi lluiten Sergio Ramos i Sergey Ignashevich. Finalment, els dos han acabat a terra, però el veterà defensa rus ha introduït la pilota a la seva porteria.

La recompensa espanyola s'ha traslladat amb encara més domini sobre la gespa. Isco ha liderat el recital que ha arribat a gairebé el 80% de possessió, però Rússia no s'ha amagat i ha aprofitat un regal espanyol.

Pocs minuts abans de la mitja part del partit el combinat amfitrió ha tret un córner que ha estat l'avantsala de l'empat. Piqué ha saltat amb els braços en alt i la rematada de cap dels russos ha acabat aturant-la amb el braç el central del Barça. Penal molt clar que Dzyuba no ha desaprofitat deixant l'empat al marcador.

Piqué Espanya Rússia Mundial 2018 Efe

Una pròrroga i uns penals inevitables

I ja a la segona meitat tot ha seguit igual. La pilota, la possessió, el domini i tot el joc passava per les botes espanyoles. Els russos s'han dedicat a esperar, a defensar-se i a provar passades llargues per trobar-se amb una ocasió de cara.

Un guió molt repetit durant el partit, canviant algunes figures i donant entrada a Iniesta, Aspas i Carvajal, però sense solucions. Els últims metres se'ls han ennuegat al combinat espanyol. I tot feia presagiar que el camí era el d'una pròrroga inevitable.

I als trenta minuts extra ha aparegut el cansament. Els dos conjunts han abaixat el ritme per culpa del fons que ja començava a disminuir. Però la pilota també era espanyola. Espanya ha arribat a superar les 1.000 passades, aconseguint un nou rècord que no es batia des del 1966. I Rússia ha sobreviscut amb només un xut a porteria: el penal que han transformat.

Finalment allò que els russos desitjaven, però els espanyols no volien ni veure, ha arribat. Primer partit d'aquest Mundial que té pròrroga i també primers penals. I des del punt dels onze metres Rússia ha estat superior. Les errades de Koke i Iago Aspas han deixat Espanya fora del Mundial. Control total del partit, però derrota per 3-4 als penals.