Final èpic amb gol de Chadli en l'última jugada del partit. El bitllet dels quarts de final del Mundial de Rússia 2018 és per a la Bèlgica del català Robert Martínez (3-2). Remuntada dels belgues en mitja hora contra una selecció del Japó que ha plantat cara i marxa amb el cap ben alt.

Control i possessió belga

Bèlgica és una de les grans sensacions d'aquest Mundial i el seu nivell segueix pujant cada partit que passa. Contra el Japó no ha decebut i el seu joc s'ha tornat a elevar per sobre dels rivals. Però ha costat més de l'esperat.

La selecció dirigida per Robert Martínez ha començat forta, amb un domini molt clar de la pilota i sempre mantenint a ratlla el conjunt asiàtic. Passades al primer toc i velocitat per començar a fer rutllar la maquinaria ofensiva.

Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Axel Witsel, Yannick Carrasco i Romelu Lukaku com a punta de llança. Bèlgica no s'ha amagat i ha agafat el protagonisme a base de bones combinacions i de jugades. Però el Japó, amb un partit molt seriós a nivell defensiu, tal com ha han demostrat a la resta de Mundial.

Exhibició japonesa

Si Bèlgica també ha ensenyat durant tota la competició que ofensivament han estat capaços de golejar, contra el Japó han fet evident que a nivell defensiu concedeixen molt. I si en un Mundial permets que el rival arribi amb comoditat, ho acabes pagant car.

Tal com ja han viscut Espanya, Alemanya, Argentina o Portugal, Bèlgica també s'ha vist sorpresa. Les errades defensives i l'encert japonès han començat a decantar al partit ja a la segona meitat.

Primer ha estat Haraguchi al minut 48 en un grandíssim contracop resolt amb un xut creuat impossible per a Courtois. I quatre minuts més tard ha estat el flamant fitxatge del Betis, Takashi Inui, qui ha fet el segon. Inui segueix explotant al Mundial a base d'exhibicions. Dos gols que han confirmat que els equips i la idea futbolística val més que mil estrelles.

Ressorgiment de les estrelles

Però també és cert que si tens les estrelles al teu equip sempre hi ha més esperança. I així ha estat perquè la qualitat futbolística i l'experiència han fet tombar el signe del partit.

Primer Jan Vertonghen al minut 69 feia l'1-2 i començava a encendre la flama de l'èpica belga. Al 74, Fellaini i la seva cabellera feien el 2-2 per encara posar més llenya al foc. I al  minut 94, en un contracop, i també en l'última jugada del partit, Chadli ha fet el 3-2 definitiu.

Remuntada de Bèlgica amb èpica inclosa i ara ja toca pensar en el Brasil, el proper rival del conjunt dirigit per l'entrenador català Robert Martínez als quarts de final. El Japó marxa sorprenent, després de fer un gran Mundial, però caient contra una de les millors seleccions d'aquesta edició mundialista.