Marques com Volkswagen o Volvo no tenen cap intenció de lluitar contra les tendències del mercat. Entre altres coses perquè, tant els alemanys com els suecs s'han adonat que els SUV, per molt que disgusti els més puristes, són ara els models de moda.
En el cas de Volkswagen, el 40 per cent de les seves matriculacions del passat 2021 van correspondre a aquest tipus de carrosseries. Un percentatge encara més bèstia en el cas de Volvo, on, ull, el 75 per cent de les seves vendes van ser per part els seus SUV.
Així, tenint en compte que la quota de mercat és la que és i que ni Volkswagen ni Volvo no deixen d'apostar per aquest tipus de models, les dues marques no fan cap altra cosa, de fet, que anar augmentant el seu catàleg de SUV, tant amb nous models com amb versions alternatives dels seus models actuals.
I dos dels models que més alegries han donat a les seves respectives marques en aquest passat 2021 han estat el Tiguan per part de Volkswagen i el XC40 per part de Volvo. Dos models que es dirigeixen a un mateix target, o almenys un de molt similar, i que compten en els dos casos amb versions PHEV que tenen un preu molt semblant. Així, la pregunta que es fan molts és més que lògica: quina de les dues versions PHEV és millor comprar?
Les versions PHEV del Volkswagen Tiguan i del Volvo XC40 cara a cara
Com bé veiem en quecochemecompro.es, el preu de partida del Tiguan PHEV és de 37.665 euros. Un preu evidentment condicionat al finançament i que arriba amb un descompte ja aplicat de, com apunten a l'esmentat. mitjà, 8.605 euros.
En aquest cas, malgrat que és la versió híbrida endollable més bàsica d'aquest Tiguan, aquesta arriba ja amb una mecànica molt a tenir en compte: un 1.4 TSI eHybrid de 245 cavalls de potència associada a un canvi automàtic DSG i, com no, amb etiqueta ZERO de la DGT gràcies a la seva autonomia en manera elèctrica. Molt ben equipat de sèrie amb l'acabat LIfe, compta amb una capacitat de càrrega de 476 litres.
En el cas del Volvo XC40 PHEV, com veiem a l'esmentat mitjà el seu preu és de 39.000 euros, preu que arriba amb un descompte ja aplicat de 7.300 euros i associat també al finançament.
Un XC40 que explica amb un motor 1.5 T4 PHEV de 211 cavalls de potència unit a una transmissió automàtica DSG, amb una autonomia en manera elèctrica de 40 quilòmetres i també amb etiqueta ZERO de la DGT. Quant a l'equipament, arriba amb el més bàsic, el denominat Essential, més mal dotat que el Tiguan, i amb menor capacitat de càrrega: 460 litres.
Així, tret que busquem és punt extra d'exclusivitat que té el Volvo, el Volkswagen és l'opció més racional quant a relació qualitat/preu.