Des de l'aparició del Volkswagen T-Cros, aquesta versió sobreelevada del cotxe que ens ocupa avui, molts donaven al simpàtic i entranyable Volkswagen Polo per amortitzat. Feien malament, perquè els vells rockers, i el Volkswagen Polo és un, no moren mai. Tant és així que aquest mes de maig, aquest model per a molts oblidat que es va començar a fabricar el 1975 a tall de versió austera de l'Audi 50 ha superat en vendes el Volkswagen Golf, el seu germà gran. El Golf, per cert, va començar a fabricar-se un any abans: el 1974.

Volkswagen Pol|Polo
Volkswagen Pol|Polo

Unes 200 unitats més

Durant el cinquè mes d'aquest 2022, es van vendre a través dels concessionaris i tallers autoritzats que Volkswagen manté a Espanya un total de 633 unitats de Volkswagen Polo. La xifra va permetre al vehicle col·locar-se com el 41è més venut del mes. El Volkswagen Golf, al contrari, va aconseguir seduir 414 conductors i va quedar al lloc 63è del rànquing. En ambdós casos pot semblar molt poc per a dos cotxes, l'un utilitari i l'altre compacte, que mereixen el qualificatiu d'històrics, però la situació és la que és: el mercat prefereix un altre tipus de vehicles. Amb tot, el Polo li guanya la partida aquest mes al seu germà gran. Les versions SUV d'ambdós, el T-Roc i el T-Cros, venen sumades 4.100 unitats, assec el T-Roc el cinquè vehicle més venut de maig i el T-Cros el setè.

Què ofereix el Polo?

El Volkswagen Polo és un utilitari de quatre metres de llarg amb un maleter de 351 litres un un preu aconsellat segons els companys de quecochemecompro.com que queda aquest mes en 21.860 euros. La versió d'accés equipa un motor de gasolina i 95 CV que declara un consum mínim de 5 litres cada 100 quilòmetres. En equipament, destaca per la qualitat apreciada i, també, guanya els seus rivals per l'habitabilitat. S'ofereix en diferents nivells d'acabat, però tots incorporen fars de sèrie LED, sistema multimèdia amb pantalla tàctil, ràdio DAB, alçavidres a les quatre portes, miralls elèctrics i limitador de velocitat. En, sí i malgrat els seus avantatges, és car per ser un utilitari però, vistos els preus del Golf, que col·loca la seva versió d'accés en 30.700, molts fans de la marca de Wolfsburg trien quedar-se amb el Polo, ja que tampoc no hi ha tantes diferències. De fet, només mesura 20 cm més de llarg.