Els preus es disparen, els sous ens pugen i els cotxes estan pels núvols, igual que el carburant. Segurament, en un context així, comprar un cotxe nou no és la millor de les idees. Això, almenys, és el que pensen un nombre d'espanyols cada vegada major. El mercat de segona mà es revaloritza com a alternativa en aquests temps d'escassetat sobrevinguda. Els preus, els temps d'espera i el fàstic general que provoca la incertesa fan que tothom giri els ulls cap al mercat d'ocasió, en el qual hi ha alternatives excel·lents.

BMW Gran
BMW Gran

Un BMW, al preu d'un Dàcia Duster

Si fa res parlàvem en aquest mateix digital de com es podia adquirir tot un Porsche Cayenne per uns 10.000 euros, avui ens centrarem en un altre cotxe del segment Prèmium, però no en un tot terreny. Parlarem d'una berlina, injuriat segment que, cada dia, ofereix menys alternatives de qualitat si parlem de cotxes nous.

Al mercat d'ocasió no succeeix això: a preus molt assequibles, trobem cotxes molt interessants i un, segurament dels que més criden l'atenció, és el BMW Sèrie 3, que fa anys que és un referent en qualitat, estil i prestacions. Les primeres generacions del cotxe són ja un clàssic i les noves, tot i que encara no han aconseguit ser-ho, ofereixen un comportament dinàmic excel·lent

Parlem d'un dels clàssics i més apreciats vehicles de segona mà en la història. Al llarg de les seves set generacions, el BMW Sèrie 3 ha estat sempre referent en qualitat, prestacions i tecnologia.

Les primeres generacions són ja un clàssic i la resta destaquen per una baixa depreciació amb el pas dels anys. A mesura que ha anat madurant, la varietat de carrosseries ha anat creixent, encara que totes elles ofereixen un comportament dinàmic excel·lent. Per 20.000 euros, o fins i tot per 18.000, et pots emportar a casa tot un BMW Sèrie 3 amb uns 100.000 quilòmetres a sobre fins al garatge de casa. Si optes pel mateix vehicle però el vols nou, toca pagar gairebé 45.000 euros.

Altres opcions

Sense sortir del segment de les berlines, una altra opció molt interessant és el Mercedes Classe C, tan prèmium o més que el BMW Sèrie 3. En aquest cas, si et conformes amb un cotxe de 10 anys amb uns 150.000 quilòmetres a l'esquena, la broma et surt per uns 10.000 euros. El prefereixes nou? Doncs bé: prepara 45.000 euros.