Comença el compte enrere perquè arribi el sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal, un dels moments més esperats de l’any que dona la benvinguda a les festes. Després de mesos frenètics, les administracions posen fi a la campanya nadalenca, que realment comença en ple juliol. Hi ha qui ho fa entre cava, alegria i confeti, i aquesta és l’esperança de SortAventura per aquest 2023, que confien que és l’any de la sort. “Hem anat alternant els premis de la loteria: un any sí i un any nou. Vam repartir-ne un el 2019 i després el 2021. Per tant, aquest 2023 ens ha de tornar a caure algun premi de Nadal”, assegura el Ruben, fill del propietari i fundador d'aquesta administració, en una entrevista a ElNacional.cat.

El nom de SortAventura no enganya, i és que són una de les administracions més afortunades de tota Tarragona. Situada a Vila-seca, es troba ben a prop del parc d’atraccions PortAventura, que és qui li dona nom. “Tothom busca la sort i, al final, estem al costat del parc d’atraccions. Els meus pares van decidir anar per aquesta via i apostar pel nom de Sort Aventura”, explica el Ruben. 

Tanmateix, els orígens d’aquesta administració són lluny de Catalunya: va néixer fa més de 30 anys a un petit poble de Toledo, Nobjelas. La família, però, va voler buscar noves oportunitats i va demanar el trasllat a la costa catalana, anant a parar a Vila-seca el 1997. El fill del propietari, que només tenia 3 anys quan es van mudar, relata que era un municipi que els interessava perquè tenia més oportunitats. D’una banda, multiplicava els habitants de Noblejas i, per l’altra, també compta amb el gran atractiu del turisme per la costa daurada. “Si passes per Vila-seca, passes per davant nostre”.

Des de llavors, l’administració que ha crescut molt, sobretot gràcies a Internet. SortAventura van ser uns dels primers a tenir-hi presència, registrant la web el 1999. “Som referents en la venda en línia de Loteria Nacional”, afirma el Ruben. Però la venda a finestreta també és tot un èxit per aquesta administració, que es troba en una de les zones més turístiques de Catalunya. “A l’estiu es nota el turisme, restaurants i bars també compren molta loteria per als seus locals i venen molt”. De fet, la Loteria de Nadal arriba a les administracions a principis de juliol, quan queden més de sis mesos perquè se celebri el sorteig. Però hi ha qui considera que hauria d'haver-n'hi tot l’any. El Ruben explica que “hi ha gent que al febrer o març, quan gairebé ha acabat el sorteig de Nadal, ja pregunta per la loteria del següent any”. “A vegades fins i tot és massa. Ja ens va bé que només siguin sis mesos d’intensitat perquè si no seria caòtic”, admet.

El Ruben afirma, convençut, que aquest any ha de caure la loteria “aquí”. Fins fa poc —recorda— Tarragona era una de les zones menys afortunades de l’Estat i, de fet, mai hi havia caigut la grossa de Nadal. “Tenia fama que mai tocava, però aquests últims anys estem agafant la bona ratxa, amb més premis que mai”, assegura. "I és que això, al final, és el que vol la gent, que li toqui. Com que som de les administracions més afortunades de la zona, sent la que reparteix més premis, fa que hi confiïn més: la gent ve buscant la sort".