Nou sorteig de la loteria amb premis milionaris. La Societat Estatal Loteries i Apostes de l'Estat estrenarà el 6 de novembre EuroDreams, un nou joc de loteria que manté un format similar a l'Euromillones, la Primitiva o la Bonoloto. EuroDreams tindrà un total de sis categories de premis i en cada aposta es podran elegir 6 números de l'1 al 40 i un somni d'una taula de l'1 al 5. El premi per al màxim guanyador serà de 20.000 euros al mes durant 30 anys.

El sorteig de la loteria EuroDreams tindrà lloc tots els dilluns i dijous a les 21:00 hores. Els primers bitllets començaran a vendre's a partir del 30 d'octubre de 2023 als establiments autoritzats i també a través d'internet. L'import de cada aposta és de 2,50 euros. En aquesta loteria podran participar els jugadors dels mateixos països europeus que participen en l'Euromillones. Són concretament Espanya, Portugal, França, Irlanda, Regne Unit, Bèlgica, Luxemburg, Suïssa i Àustria.

Premis de la EuroDreams

La loteria EuroDreams tindrà sis categories de premis. El primer i el segon es pagaran de forma mensual. Aquests són els premis del nou joc de loteria per cada categoria:

  • Primera categoria (6 +1): 20.000 euros al mes durant 30 anys.
  • Segona categoria (6 +0): 2.000 euros al mes durant 5 anys.
  • Tercera categoria (5 +0): 120 euros.
  • Quarta categoria (4 +0): 40 euros.
  • Cinquena categoria (3 +0): 5 euros.
  • Sisena categoria (Reintegrament): 2,50 euros.

Probabilitat d'aconseguir el primer premi

La probabilitat de guanyar algun premi del sorteig d'Eurodreams és una mica més gran que la de qualsevol altre sorteig d'aquestes característiques, com l'Euromillones, encara que guanyar la grossa és summament complicat. Hi ha una opció entre 23.030.280 d'encertar 6 +1, mentre que d'encertar 6 +0 n'hi ha 3.838.380. Els premis petits tenen més opcions: el de 5+0 té una probabilitat d'una opció entre 18.816, el de 4 +0 d'una entre 456, el de 3+0 és d'una entre 32 i el de 2+0, que dona dret al reintegrament, és d'una entre 6.

Una altra de les novetats del nou joc de loteria és que part dels ingressos generats EuroDreams es destinen a projectes i organitzacions benèfiques que treballin als països on es juga a aquesta loteria. "Cada aposta ajuda a marcar una diferència positiva en la societat", asseguren des de la Societat Estatal Loteries i Apostes de l'Estat. L'arribada a Espanya d'EuroDreams suposa "una fita" en la història d'aquesta empresa pública, que depèn del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, "ja que suposa incorporar un joc europeu, completament nou, que fins ara no hi havia al catàleg de Loteries", destaquen des de la societat estatal.