El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha comparegut telemàticament al Parlament alemany per tractar la invasió russa del seu país. Zelenski ha estat contundent davant dels diputats alemanys i els ha retret que Alemanya està prioritzant la seva economia i el subministrament del gas rus davant de la crisi a Ucraïna. El president ucraïnès, però, els ha advertit que l'atac de Rússia al seu país està  "construint un nou mur "entre "llibertat i manca de llibertat". "Cada bomba que cau, cada decisió que no s'adopta és una pedra amb què es construeix aquest mur", ha sentenciat. 

"Els van advertir que Nord Stream 2 era una arma. I la seva resposta va ser economia, economia, economia", ha afirmat Zelenski, fent referència al gasoducte que nodreix Alemanya de gas rus. Per president ucraïnès les sancions que hi ha aplicat Alemanya fins al moment són insuficients i prioritzen l'economia del país, restant importància a l'amenaça russa. Dirigint-se  directament al canceller alemany, Olaf Scholz, Zelenski li ha demanat que sigui el líder que Alemanya necessita" i que doni suport decididament al seu país. Parafrasejant un discurs pronunciat l'any 1987 per Ronald Reagan i dirigit a Mikhaïl Gorbatxov, el president d'Ucraïna ha demanat: "Senyor Scholz, destrueixi el mur"

Presidente ucraniano Volodymyr Zelensky reunión parlamento alemán video pantalla, invasión Rusia Ucrania 2   Clemens Bilan EfeEl president d'Ucraïna compareixent davant dels diputats alemanys / Clemens Bilan-Efe

Recordant Leningrad

Abans de comparèixer davant dels representants electes alemanys, Zelenski s'ha dirigit als seus ciutadans i als de Rússia en un vídeo que ha difós per les seves xarxes socials. En aquest missatge ha preguntat als russos: "En què és diferent el vostre setge de Mariúpol del setge de Leningrad durant la Segona Guerra Mundial?", denunciat així el setge que viu la ciutat per part de tropes russes. L'Exèrcit rus està fent servir una força desmesura contra la ciutat portuària, on fins i tot han bombardejat un refugi senyalitzat. Per això Zelenski s'ha dirigit als ciutadans russos i posteriorment a la comunitat internacional, a qui li ha demanat que considerin que "Rússia s'ha convertit en un Estat terrorista".

Justament per aquest perill de Rússia, Zelenski ha justificat la necessitat d'aplicar més mesures i sancions a l'Estat rus. En la seva intervenció a l'hemicicle alemany, el president ucraïnès ha reiterat aquesta petició i ha assenyalat que lamenta haver rebut més suport de l'altra banda de l'Atlàntic que d'Europa. "És difícil per a nosaltres sobreviure a tot això sense l'ajuda de la resta del món, defensar Ucraïna i defensar el món lliure d'Europa", ha remarcat.