La Universitat de Georgetown (Maryland, EUA) ha decidit reparar part de la seva història i netejar el seu passat relacionat amb l'esclavitud. Els dirigents de la universitat han decidit aplicar una admissió preferent als descendents de les persones que van patir esclavatge. Aquest fet és important, ja que als Estats Units l'admissió a les universitats és costosa i, fins i tot, una odissea per a les famílies més humils.

Aquest centre universitari, considerat un dels més prestigiosos dels EUA, donarà prioritat en les admissions a descendents dels esclaus que la mateixa universitat va vendre l'any 1838 per pagar els seus deutes i sobreviure, entre altres mesures dins d'un procés obert per reconèixer els seus vincles amb l'esclavitud.

Va ser l'any 1838, quan els jesuïtes de la Universitat, d'ordre catòlica i privada, van vendre 272 esclaus, entre ells dones i nens, per pagar els enormes deutes que tenia el centre. Per això, ara admetran els seus descendents en aquesta universitat de la ciutat de Washington.

Segons la universitat, aquesta decisió s'ha pres després que reconèixer que la universitat "va participar en la institució de l'esclavitud". Tot i això, cal recordar que diverses universitats nord-americanes reben des de fa mesos una forta pressió ciutadana i estudiantil per reparar el seu passat i corregir el racisme.

De fet, el passat mes de novembre hi va haver una onada de protestes a tot el país, però especialment a la Universitat de Missouri, on fins i tot el president de la institució va acabar renunciant al càrrec en ser acusat de no saber resoldre el problema.