La Comissió Europea està preparant un sisè paquet de sancions contra Rússia, amb l'objectiu que el document pugui ser analitzat pels ambaixadors europeus aquest dimecres. ​La Unió Europea busca salvar les diferències entre els seus Estats membres per a sancionar les importacions de petroli rus com a part de la sisena ronda de sancions contra Moscou, després que en una reunió de ministres d'Energia extraordinària Polònia hagi reclamat més mesures i Alemanya i Àustria hagin assenyalat que "estan llestes" per a vetar el petroli rus. "Un nou paquet està efectivament en curs de preparació, però no va ser el tema del dia, segueixen les discussions aquesta setmana i hi haurà informació en els pròxims dies", va dir la ministra d'Energia francesa i presidenta de torn de la UE, Barbara Pompili, al final de la reunió extraordinària.

En la seva entrada a la trobada extraordinària de ministres d'Energia de la UE, la ministra de Clima i Medi Ambient polonesa, Anna Moskwa, ha fet una crida als Estats membre per a implementar sancions al petroli i al gas rus "immediatament", alguna cosa que ha assenyalat és "totalment necessari" i que ha d'incloure's en el pròxim paquet de sancions. "El primer pas és el petroli i després el gas. Nosaltres apostem per fer-lo junt", ha incidit la titular de Clima i Medi Ambient polonesa davant els mitjans, que ha rebutjat complir amb el decret rus de pagar les compres de gas en rubles i ha apel·lat a la "solidaritat" per a imposar sancions al gas del Kremlin. "Estem bastant orgullosos d'estar en la llista de països hostils per a Putin", ha remarcat. També Alemanya i Àustria han expressat que "estan llestes" per a aplicar sancions al petroli de Moscou, dos països, a priori, amb reticències d'incloure al sector energètic en el paquet de sancions per la seva alta dependència dels combustibles fòssils russos.

El ministre d'Assumptes Econòmics i Acció Climàtica alemany, Robert Habeck, ha posat en relleu que Alemanya "està llesta" per a imposar un veto al petroli rus, després de dos mesos de treball en els quals el país ha aconseguit reduir la dependència del cru de Moscou, passant del 35% al 12%. Per part seva, la titular de Clima, Medi Ambient i Energia austríaca, Leonore Gewessler, ha manifestat que Àustria està "llesta per a participar en l'embargament al petroli si la Comissió i els països que participen estan llestos per a introduir-lo". La comissària d'Energia, Kadri Simson, ha explicat a la seva arribada a la trobada extraordinària que la Comissió Europea està treballant en el pròxim paquet de sancions i ha recordat que aquest dimarts tindrà lloc una reunió del Col·legi de Comissaris, en el qual podria haver-hi novetats en aquest sentit. La UE treballa perquè el sisè paquet de sancions inclourà el petroli rus, si bé encara està per determinar si es tractarà d'un embargament total a les importacions o d'alguna mena d'aranzel comercial, ja que, sense anar més lluny, el Govern d'Hongria, ha destacat aquest dilluns que no donarà suport a les sancions a les importacions de petroli i gas, una decisió que requereix unanimitat per part dels Vint-i-set.