La vicepresidenta de la Comissió Europea per a la Transició Neta, Justa i Competitiva, Teresa Ribera, ha reclamat al president dels Estats Units, Donald Trump, un “marc de negociació raonable” sobre els aranzels i ha avisat que la Unió Europea no pactarà “a qualsevol preu”. “Si no s’arriba a un acord, els europeus hem d’estar preparats per gestionar una realitat diferent”, ha dit aquest dilluns en un acte organitzat per l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya.

D'aquesta manera, Ribera ha assegurat que negociaran amb “fermesa”, però intentant evitar una “escalada” en la guerra comercial. Davant la incertesa pels girs de Trump, la vicepresidenta de la CE ha reivindicat el model europeu de regles “predictibles” i “estables”. “Hem descobert que ser avorrits, predictibles i estables és un gran actiu”, ha subratllat.

Les multes a grans tecnològiques: què passa amb elles?

A la conversa amb la vicepresidenta de l’APEC, Laura Pous, i el periodista Xavier Vidal-Folch, la responsable europea de competència ha defensat l’aplicació de les noves lleis digitals, tot reiterant que les últimes multes a grans tecnològiques només pretenen “protegir els consumidors” i la capacitat de nous operadors per entrar al mercat.

Segons Ribera, hi ha companyies amb un “ecosistema més tancat” que tenen més dificultats per garantir “la interoperabilitat” dels seus serveis: “Això suposa un canvi molt important d’estratègia de negoci”. La comissaria espanyola ha assegurat que Microsoft li va traslladar la setmana passada la seva disposició a complir la llei europea, malgrat discrepar sobre algunes normes.

Què passarà amb l'opa del BBVA al Banc Sabadell?

Ribera no ha pogut esquivar una pregunta sobre l'opa del BBVA al Banc Sabadell. En aquest sentit, ha dit que l'existència "d'un o dos grans gegants nacionals" pot generar "un efecte indesitjat" en els consumidors, en reduir-ne les “possibilitats” d'elecció.

"No s'ha de pensar necessàriament que perquè hi hagi un o dos grans gegants nacionals vostè està aconseguint un millor funcionament. Potser genera un efecte indesitjat en consumidors nacionals que veuen com es redueixen les possibilitats d'optar entre qui presta el servei", ha apuntat.

Tot seguit ha afegit que aquesta és una reflexió que "incumbeix molts sectors" i que és "un principi general" que serveix de guia a la Comissió Europea, alhora que ha remarcat que aquesta opa ara es troba en mans de les autoritats espanyoles, en les quals ha mostrat la seva confiança plena.

 
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!