L'expresident dels EUA Donald Trump ha recuperat el seu compte de Facebook al qual no podia accedir des de fa dos anys. En una primera publicació després d'aquest temps en què ha tingut prohibit l'accés a aquesta xarxa social, l'expresident dels EUA ha escrit: "He tornat". Facebook va suspendre el compte durant dos anys a causa de la promoció que Trump va fer de l'assalt al Capitoli. La decisió de suspendre el compte s'havia de revisar a principis d'aquest 2023, un any important per a les aspiracions electorals de l'expresident. Adjunta un vídeo, amb una intervenció seva en les darreres eleccions, mostra el missatge de "Make America Great Again 2024".

Precisament, a principis d'aquest mes de març, el Departament de Justícia dels Estats Units va establir que l'expresident del país Donald Trump (2017-2021) pot ser demandat per haver incitat l'assalt al Capitoli el 6 de gener del 2021. Segons un escrit de la divisió de dret civil del Departament de Justícia, "Trump no té immunitat absoluta" davant les demandes civils múltiples presentades per policies i membres del Congrés que busquen fer-lo responsable d'incitar aquell assalt.

El paper de Trump en l'assalt al Capitoli

El fiscal general dels Estats Units, Merrick Garland, va comunicar a finals del 2022 la designació d'un fiscal especial per investigar l'expresident Donald Trump per la possible implicació en l'assalt al Capitoli i pels documents classificats que hi havia a la seva residència de Florida. Malgrat que Garland no va citar expressament Trump sí que va remarcar que la investigació giraria al voltant de les possibles implicacions d'aquells que van instigar l'assalt al Capitoli així com sobre els documents trobats a Mar-a-Lago, el complex residencial de l'expresident.