Després de quasi set dècades de tensa enemistat, un president en exercici dels Estats Units, Donald Trump, i el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, s'han reunit per tractar la desnuclearització de la península coreana. En aquest acord, tots dos països han firmat una declaració conjunta on Corea del Nord s'ha compromès a abandonar el seu programa nuclear i Washington ha ofert la seva protecció i ha assegurat la supervivència del règim.

Trump i Kim han arribat a un acord de mínims, de tan sols 4 punts, a Singapur davant l'atenta mirada de tot el món en la primera trobada històrica en els dos països. L'acord "suposarà un gran canvi" en la relació als dos països, ha afirmat Trump després de l'acord. El president nord-americà ha informat que el procés de desnuclearització de Corea del Nord començarà "molt ràpid" i ha assegurat que "estem desenvolupant un vincle molt especial" i ha assegurat que "és un honor estar" amb el líder nord-coreà. 

Trump ha dit també que vol convidar a la Casa Blanca al líder nord-coreà i que els dos es reuniran "moltes vegades" durant un procés de negociació sobre la desnuclearització de Corea del Nord. Preguntat pels periodistes sobre si convidaria a la seva residència oficial, Trump ha respost: "Absolutament, ho faré".

Però, a part de l'acord, Kim ha aconseguit que el president dels Estats Units hagi donat legitimitat al règim i li hagi garantit la seva permanència a canvi del compromís sobre les armes nuclears al país. Per l'altra banda, Pyonyang ha accedit a retornar les restes d'uns 6.000 presoners de guerra o desapareguts en combat durant la guerra de Corea (1950-53).

Trump també ha assegurat que deixarà de fer maniobres militars a la península de Corea, ja que són "molt provocatius", "extremadament cars" i ha considerat "inapropiat" realitzar "jocs de guerra" en les actuals circumstàncies. Per contra, Trump també ha assegurat que no retirarà cap dels més de 28.000 militars que té actualment a Corea del Sud.