Els draps bruts de l'administració de Donald Trump mentre era president dels Estats Units (EUA) no deixen de sortir arran d'una investigació d'un comitè del Congrés estatunidenc. En aquesta ocasió, la nova irregularitat del seu mandat involucra directament els Servei Secrets. Segons uns nous documents de facturació, l'empresa de Trump va cobrar als Serveis Secrets fins a cinc vegades més del que estableix la tarifa estipulada pel govern als agents que s'allotjaven als seus hotels. L'expresident obligava els agents a protegir-lo en els seus hotels, sabent que així les seves despeses que cobreix el govern anirien directament a les seves butxaques. La diputada Carolyn. B. Maloney al Congrés ha titllat els preus que imposava l'empresa de Trump d'"exorbitants".

Els registres mostren que uns 40 cops, els agents que es veien obligats a protegir Trump es van haver d'allotjar a un dels hotels del mandatari, on la companyia de l'expresident els cobrava tarifes més altes de les aprovades pel govern. En un cas es va cobrar 1.185 dòlars per nit als agents allotjats al Trump International Hotel de Washington DC, quan les tarifes aprovades oscil·len entre els 195 i els 240 dòlars la nit.  En total es calcula que l'exmandatari es va embutxacar fins a 1,4 milions de dòlars per les estades dels agents dels Serveis Secrets en les seves propietats. 

El fill del president, Eric Trump, fa anys que afirma que tot el que es va oferir als agents governamentals per part dels hotels de la seva família es va fer amb tarifes molt rebaixades. "Qualsevol servei prestat al Servei Secret dels Estats Units o a altres agències governamentals a propietats propietat de Trump va ser a petició seva i es va oferir al preu, amb molts descomptes o de manera gratuïta", ha arribat assegurar en un comunicat el fill de l'expresident en un comunicat recollit pel The Washington Post. Malgrat les afirmacions d'Eric Trump els documents del Congrés mostren factures de milers de dòlars que contradiuen la versió familiar. 

Trump i els seus aliats al punt de mira de la justícia 

El Departament de Justícia dels Estats Units ha demanat a un jutge que condemni Steve Bannon, exassessor de Donald Trump, a sis mesos de presó per negar-se a testificar en la investigació legislativa sobre l'atac al Capitoli -seu del Congrés- del 6 de gener del 2021. Segons el Departament, Bannon, de 68 anys, hauria de ser condemnat a sis mesos de presó i a pagar una multa de 200.000 dòlars per haver intentat endarrerir el procés judicial insinuant que estaria disposat a cooperar, segons informa Efe. 

Mentrestant, Trump té diversos fronts oberts amb el sistema judicial dels Estats Units. Per una banda, hi ha la investigació al Congrés sobre la seva implicació en l'atac al Capitoli. Per altra hi ha el polèmic registre de la seva mansió de Mar-a-Lago, on l'FBI va trobar un document que descriu les defenses militars d'un govern estranger, incloses les seves capacitats nuclears.