Un tribunal de Caracas ha ordenat aquest dijous capturar l'opositor veneçolà Leopoldo López, que es troba en la residència de l'ambaixador espanyol, Jesús Silva, després d'haver eludit dimarts l'arrest domiciliari. López va ser alliberat aquest dimarts gràcies a l'ajuda d'uns quants militars​ que van posar-se al costat de l'autoproclamat president interí del país, Juan Guaidó. L'operació responia a un "indult presidencial" donat pel mateix Guaidó.

Segons una nota difosa pel Tribunal Suprem de Justícia (TSJ), a López se li ha revocat la mesura de detenció domiciliària "per violar-la flagrantment". L'alta cort assenyala que l'opositor, privat de llibertat des de 2014 i sentenciat a gairebé 14 anys, també va violar "la mesura referida a la condició relativa a pronunciaments polítics per mitjans (de comunicació) convencionals i no convencionals, nacionals i internacionals, demostrant amb això la no-subjecció a les mesures".

"En vista de l'assenyalat, el jutjat en la seva decisió deslliura ordre d'aprehensió dirigida al Servei Bolivarià d'Intel·ligència Nacional (Sebin) en contra del ciutadà Leopoldo López", resa el text. El tribunal ordena a més que López continuï complint la seva pena —de la qual ja ha complert cinc anys, dos mesos i dotze dies— a la presó militar de Ramo Verde, on va estar reclòs fins a mitjans de 2017.

L'habitatge de López va ser assaltat i robat per diversos subjectes a qui diversos testimonis van identificar com a membres de Sebin, segons va constatar Efe dimecres. "Va ser el Sebin, el Sebin dels dolents perquè hi ha agents del Sebin patriotes que volen la llibertat de Veneçuela", va dir Lilian Tintori, esposa de Leopoldo López, a Efe i TVE en entrar al seu domicili per primera vegada per revisar els desperfectes.

Tintori i López es troben a la residència de l'ambaixador d'Espanya a Caracas, on han estat acollits, si bé no han sol·licitat asil polític.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat