Un 33 per cent dels nord-americans creu que van ser només dos milions els jueus que van morir en l'Holocaust nazi, segons una enquesta de Claims Conference que revela a més que dos terços dels nord-americans nascuts al segle XXI mai han sentit parlar d'Auschwitz i que la meitat no ha estat capaços d'anomenar un sol camp de concentració ni un ghetto.

A més, un 68 per cent dels nord-americans considera que segueix havent-hi antisemitisme al seu país i el 37 per cent afirma que hi ha un important nombre de neonazis. Un 70 per cent dels enquestats creu que ara importa menys l'Holocaust que en el passat i el 58 per cent creu que podria repetir-se alguna cosa similar.

Mancances en l‘educació

L'enquesta revela així mancances en l'educació en relació amb l'Holocaust i, per tant, Claims Conference reclama una major implicació a nivell educatiu.

En el costat positiu, un 93 per cent dels enquestats creu que s'hauria d'estudiar l'Holocaust en els col·legis i un 80 per cent considera important seguir estudiant l'Holocaust per evitar que es repeteixi.