El polític d'extrema dreta francès Eric Zemmour s'ha endut una patacada judicial. Zemmour, qui va estar condemnat per incitar a la discriminació i l'odi religiós en insultar la comunitat musulmana, va recórrer la seva sentència davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). Al contrari, del que esperava la defensa del polític ultradretà, el tribunal ha sentenciat que els insults de Zemmour contra les persones musulmanes no s'emparen en la llibertat d'expressió

D'aquesta manera, el TEDH ha ratificat la condemna al polític d'extrema dreta francès, qui regularment ha insultat i incitat odi contra la comunitat musulmana. Zemmour, que va ser el quart candidat més votat en la cursa per la presidència, va ser condemnat a pagar una multa després de fer declaracions a la televisió en què vinculava l'islam i el terrorisme i qüestionava la integració de la comunitat musulmana, entre d'altres. El recurs de Zemmour al·legava que França havia violat amb aquesta condemna el seu dret a la llibertat d'expressió.

En el seu moment, Zemmour va ser condemnat a pagar una multa de 3.000 euros, la qual el TEDH ha considerat que "no va ser excessiva". El polític considera que no poder promoure el seu discurs discriminatori atempta contra la seva llibertat d'expressió i així s'ho ha fet saber al tribunal. Tanmateix, el TEDH ha afirmat que limitar el dret a la llibertat d'expressió del demandant havia estat "necessari" per tal de "protegir els drets d'altres persones"

 

Zemmour defensa la seva innocència

En tot aquest procés judicial, el polític d'ultradretà ha sostingut la seva innocència. No nova els insults, simplement es mostrava convençut que la llibertat d'expressió l'emparava. En els seus judicis anteriors per aquesta causa no es va presentar i va mantenir una actitud molt hostil. Va acusar els jutges de "cedir als capricis" de les associacions humanitàries. "És una condemna ideològica i estúpida", va dir l'intel·lectual, que va denunciar una pena "a un esperit lliure imposada per un sistema judicial envaït per les ideologies", va sentenciar. 

A més, posteriorment, Zemmour va provar una altra mena de defensa davant de la premsa. Va afirmar que era ridícul que se li condemni per odi racial "quan els menors no acompanyats no són una raça". A continuació va afirmar que són "responsables del 96 % dels robatoris de mòbils a França" i va afegir: "Crec que la major part ni són menors, ni estan aïllats: els envien els seus pares a robar". Gran part del seu discurs s'ha centrat a carregar contra els menors no acompanyats, un recurs que li facilitava vots, però l'ha dut davant dels tribunals.