El suport a la independència d'Escòcia ha arribat al seu nivell més alt en els últims cinc anys, segons una enquesta feta per Panelbase i recollida pel diari britànic Daily Mail. Concretament, l'enquesta assegura que el 54% dels escocesos votaria a favor de la independència en un referèndum.

Aquest percentatge, doncs, suposa un augment de dos punts en només quinze dies, arribant a un nivell al qual no s'havia arribat en cap enquesta des del mes d'agost del 2015. A més, de les cinc enquestes fetes per Panelbase al llarg d'aquest any, només una ha mostrat que el suport a la independència està per sota del 50%. Precisament, el suport a la independència en aquestes enquestes va ser del 52%, el 49%, el 50% i el 52%.

Aquesta última enquesta es va fer entre el 15 i el 19 de juny sobre un total de 1.070 escocesos majors de 16 anys, l'edat mínima requerida per votar en el referèndum d'independència del 2014, en el qual el 55% dels votants van optar per seguir al Regne Unit.

Cal recordar que la pandèmia del coronavirus van deixar en stand by les demandes de la primera ministre d'Escòcia, Nicola Sturgeon, de celebrar un nou referèndum d'autodeterminació després que el Regne Unit fes efectiva la seva sortida de la UE, malgrat que la majoria d'escocesos van votar romandre-hi.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat