L'Illa de Socotra amaga molts secrets. De fet, algunes de les plantes i animals són els més estranys del món. La seva ubicació és remota, és possible que el lector mai no n'hagi sentit a parlar. Segons sembla, això hauria provocat que els organismes de l'illa hagin evolucionat de manera diferent a la resta del món. Per exemple, hi ha arbres de sang de drac, de nom molt exòtic, que produeixen resina vermella que s'ha fet servir en medicina tradicional. També hi ha crancs capaços de viure a les nous de coco. 

De les més de 800 espècies de plantes, gairebé un terç són endèmiques, és a dir, úniques de l'indret. També ho són, segons destaca un article de La Vanguardia, el 90% dels seus rèptils i el 95% dels seus caragols de terra. Hi ha el llangardaix de cua espinosa de Socotra, que sembla un petit dragonet. Aus migratòries i endèmiques, moltes de les quals són considerades en perill d'extinció. Per tot plegat, l'illa va ser declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco. 

Una destinació remota

Tal com indica el portal snaphappyspoonie.com, Socotra és una de les destinacions més remotes per als turistes. No hi ha gaires opcions per arribar, sovint un vol per setmana. I, per tant, no hi ha massa turisme. El mateix web destaca que pots passar-te ben bé una setmana sense trobar-te un grup de turistes. La platja de Shouab podria ser fàcilment la platja de sorra blanca més bonica del món. I l'única forma d'arribar a aquesta platja és en vaixell i segurament serà difícil que et trobis a algú altre. Ara bé, el turisme tampoc abunda perquè, tal com destaca La Vanguardia, és complicat d'accedir-hi per la guerra que hi ha al país. Un fet que implica que, els bonics paisatges i les més de 800 espècies són quelcom complicat de visitar. Per altra banda, el portal The Travel, amb informació actualitzada del passat mes de gener, exposa que visitar Socotra és segur. El portal de turisme de l'illa, destaca que no hi ha més de 3.000 turistes l'any i que el turisme és un sector que encara està en desenvolupament. 

socotra iemen unsplash
Illa de Socotra, Iemen / Unsplash

La brossa i la vida a Socotra

Però no tot és divertit, remot i xulo. Tal com indica el blog annaeverywhere.com, Socotra és un paradís natural, però cal mencionar que també està ple de brossa. Literalment, segons detalla el mateix lloc web, no hi ha llocs lliures de femtes de cabra, que abunden a l'illa, i que també cal mencionar que hi ha un problema real amb aquests animals. Però a més de cabres i femtes, també hi ha molta brossa. Socotra no és l'única illa amb problemes d'aquest tipus. També Bali té problemes o bé l'Illa de Pasqua o Boracay.

socotra unsplash
Socotra / Unsplash

A Socotra, segons un article de Reuters del 2008, hi viuen aproximadament unes 50.000 persones que es dediquen a ocupacions molt primàries que són la base de l'economia de l'illa. Pescar, les cabres i una mica d'agricultura, però no gaire perquè el terreny no és gaire cultivable. A més, cal posar èmfasi que els monsons fan l'illa inaccessible de juny a setembre. El fet que l'illa no sigui la més accessible del món, fa que moltes persones visquin en condicions molt bàsiques i els habitants, d'origen àrab, hi han viscut durant segles. 

 

Imatge principal: arbre de sang de drac de l'illa de Socotra / Unsplash