Les eleccions italianes s'acosten i la preferida a les enquestes és la líder d'ultradreta, Georgia Meloni, al capdavant del partit Fratelli d'Italia. Aquest partit el conformen altres formacions, de les quals la més reduïda és Forza Italia, encapçalada pel sempre recordat Silvio Berlusconi que vol assegurar-se la victòria captant el vot jove. Això pot semblar complicat, tenint en compte que l'expresident del Consell de Ministres italià té 85 anys. Però res no atura a Berlusconi, que se n'ha anat a buscar els vots dels menors de 30 anys allà on passen més hores: les xarxes socials. I si bé és normal veure campanyes polítiques via Twitter i Instagram, on normalment els candidats mostren la seva vessant més personal. Berlusconi, però, ha optat per TikTok, un espai on cada cop és més habitual veure els polítics, però no octogenaris. 

De cara a les pròximes eleccions, són molts els candidats que han optat per fer campanya a aquesta xarxa xinesa, i Il Cavaliere no podia ser menys. En les últimes hores ha compartit el seu primer vídeo a la plataforma, molt curt, en què saluda en italià als usuaris: "Aquí estic". Després d'aquest missatge de benvinguda, reconeix que la seva inesperada arribada es deu a les eleccions de finals de setembre, per les quals busca els vots dels menors de 30 anys, majoritaris a la plataforma. "Un 60% teniu menys de 30 anys i això em fa una mica d'enveja", reconeix, rient, mentre es dirigeix directament els electors, a qui els ofereix "un país que us doni noves oportunitats i la possibilitat de complir els vostres somnis". El vídeo ha triomfat, amb més de mig milió de m'agrades, gairebé 35.000 comentaris i s'ha compartit fins a 110.000 cops. 

@silvio.berlusconi Ciao ragazzi, eccomi qua. Vi do il benvenuto sul mio canale ufficiale #Tiktok per parlare dei temi che più stanno a cuore a Forza Italia e al sottoscritto e che vi riguardano da vicino: parleremo e discuteremo del vostro #futuro Vi racconterò di come vogliamo rendere l'#Italia un Paese che possa darvi nuove opportunità e la possibilità di realizzare i vostri sogni. Ci rivediamo presto su TikTok ! #silvioberlusconi #berlusconi #elezioni #forzaitalia🇮🇹💪❤️ #politica #giovani ♬ suono originale - Silvio Berlusconi

Mentrestant, la líder d'ultradreta i amiga de Macarena Olona, Georgia Meloni, és favorita a les enquestes amb gairebé el 25% de les intencions de vot i pràcticament publica un vídeo al dia a Twitter i Facebook amb els punts del seu programa electoral. Són vídeos senzills, sense muntatge ni molta producció: només hi apareix ella, al seu despatx, parlant a l'elector amb el llenguatge clar i directe que el caracteritza. Per a TikTok es reserva els vídeos on canta amb els seus companys de partit o aprèn a fer pasta farcida amb senyores de la regió de l'Apulia, al sud del país. El gran ús que en fa la ultradretana de les xarxes socials durant tota la campanya té també el seu costat negatiu. Concretament, Meloni va publicar un vídeo a Twitter de la violació d'una dona al centre de Piacenza per prometre més seguretat a les ciutats. En ell, se sentia a la víctima cridar tot i que les imatges estaven gravades des de lluny. A partir d'aquest vídeo, a Meloni li van ploure crítiques, però això no li ha restat cap vot, segons les enquestes que segueix liderant.