Derivat de les sancions imposades a Rússia, els seus ciutadans comencen a notar el que han anomenat com "l'apocalipsi del sucre" a les botigues russes. En un vídeo publicat pel diputat Oleksiy Goncharenko es pot veure perfectament i així ho explica: "Mentrestant, el Ministeri d'Indústria i Comerç de Rússia ha anunciat avui: hi ha moltes reserves de sucre a Rússia. A més, ja hi ha una reducció en la demanda. Sí, sí. Veiem aquesta reducció", en un missatge per calmar una ciutadania que, malgrat viure d'esquenes amb la repressió d'expressió, també palpa sobretot a les grans capitals el problema.

 

Per què el sucre?

El que està succeint al vídeo va ser filmat al supermercat "Magnet" a la ciutat de Kasimov, regió de Riazan. Els jubilats van treure tot el sucre dels prestatges en tan sols 30 segons. La majoria dels supermercats ja s'han quedat sense sucre granulat. Els periodistes de MK van donar un consell: el sucre encara està disponible a les grans cadenes. És cert que els preus de l'or blanc, com ara és apropiat anomenar-lo, sorprèn a tothom. Per evitar pànic i escassetat, les botigues fins i tot estableixen límits, per exemple, no més de cinc quilograms per persona. 

Però fins i tot això no atura la demanda dels consumidors: la gent compra sucre, temen l'escassetat que van experimentar als anys 80 i 90. I d'aquí que s'hagi centrat la problemàtica en aquest aliment. Curiosament, les accions les protagonitzen principalment compradors amb baixos ingressos, especialment jubilats. Mentrestant, l'analista Yevgeny Ivanov assegura que l'augment dels preus del sucre és un fenomen normal. "El sucre és un producte típic, el preu del qual és volàtil". I ja avisa dels possibles productes que també patiran les conseqüències properament: plàtans i mobles.

La guerra de les sancions

Les sancions a Rússia són una constant i la primera arma que va llançar l'oposició a Vladimir Putin des de que va declarar la guerra el passat 24 de febrer a Ucraïna. Els Estats Units van imposar fortes sancions a Rússia. A més, moltes empreses globals van anunciar la retirada del mercat rus.
El 14 de març, el Japó va imposar sancions contra la Federació Russa. Segons TASS, les sancions s'han estès a 17 persones aquí, incloent-hi els diputats de la Duma estatal, el propietari del grup Renova, Viktor Vekselberg, i els familiars de l'expresident de la junta directiva de Rossiya Bank, Yuri Kovalchuk. Una mica abans, la Unió Europea va aprovar el quart paquet de sancions contra Rússia. És en aquest cas on el cop es dirigeix ​​contra les persones físiques i jurídiques involucrades a la guerra amb Ucraïna, i les sancions també afecten diversos sectors de l'economia russa.