Els vaixells de la Flota russa del mar Negre han repel·lit aquest dissabte un atac amb drons a la badia de Sebastòpol (Crimea), segons ha informat el governador rus de la ciutat, Mikhaïl Razvozhaev. "Avui, a partir de les 04.30 i durant diverses hores, els sistemes antiaeris de Sebastòpol han repel·lit un atac amb drons. Tots els drons han estat abatuts", ha anunciat a través del seu canal de Telegram. El governador aliat del Kremlin també ha informat que, segons dades preliminars, els vaixells de l'exèrcit rus també han destruït un vehicle aquàtic no tripulat.

A més, Mikhaïl Razvozhaev ha remarcat que cap instal·lació de Sebastòpol, principal base de la Flota russa del mar Negre, ha patit danys. "La situació està sota control. Tots els serveis d'emergència estan operatius", ha indicat Razvozhaev, que ha afegit que temporalment s'ha suspès la navegació de llanxes i altres embarcacions a la rada del port.

D'altra banda, el governador rus de Sebastòpol ha demanat a la població que s'abstingui de comentar i de publicar vídeos a les xarxes sobre els fets, ja que aquesta informació "pot ser útil a l'enemic per comprendre com està organitzada la defensa de la ciutat". Escau esmentar que el port de Sebastòpol, així com tota la península de Crimea, va ser annexionada per Rússia l'any 2014.

Rússia finalitza la mobilització parcial de reservistes

Rússia ha donat per acabada la mobilització parcial decretada al setembre pel president rus, Vladímir Putin, per reforçar l'Exèrcit rus a la guerra d'Ucraïna. Del total de 300.000 reservistes cridats a files, 82.000 han estat enviats a Ucraïna per participar en l'"operació militar especial", segons ha declarat el ministre de Defensa rus, Serguei Shoigú.

Així doncs, segons el ministeri de Defensa rus, la mobilització de 300 reservistes s'ha completat amb èxit i no se'n preveu cap altra. "La tasca de mobilització de 300.000 persones que heu establert s'ha completat. No hi ha tasques addicionals previstes. Els comissariats militars, com a part d'una operació militar especial, continuaran reposant les tropes només acceptant voluntaris i candidats al servei militar en virtut del contracte, ha comunicat Shoigu al president rus, Vladímir Putin.

Rússia evacua Kherson per l'avenç ucraïnès

El governador de Crimea, Sergei Aksenov, ha anunciat aquest divendres que l'operació d'evacuació de la regió de Kherson (sud d'Ucraïna) ha estat completada amb èxit. Es tracta d'una mesura presa per les autoritats prorrusses arran de l'avenç de les tropes ucraïneses a la zona. Aksenov ha explicat que "tots els residents han estat traslladats a la zona occidental del Dnièper a la regió" i ha visitat la zona amb el vicedirector de gabinet de la Presidència, Sergei Kiriyenko.

"El pas és buit. La feina s'ha completat després d'organitzar la sortida dels residents a zones més segures de Rússia. M'alegro que tothom hagi estat capaç d'abandonar la zona de manera ràpida i segura a mesura que continuen els bombardejos de les Forces Armades d'Ucraïna", ha comunicat en un missatge al seu canal de Telegram.