Rússia ha patit moltes baixes a la disputada regió de Donetsk, situada a l'est d'Ucraïna. Concretament, als voltants de les ciutats de Pavlivka i Wuhledar, al sud d'aquesta demarcació. Allà, segons els serveis d'intel·ligència britànics, s'han produït combats intensos durant les últimes dues setmanes, tot i que poc territori ha canviat de mans. Uns combats que han suposat importants pèrdues per a l'exèrcit rus. En aquest sentit, el darrer informe del Ministeri de Defensa britànic, que cita informació del servei d'intel·ligència del país, apunta que per al Kremlin aquests combats podrien ser l'avantsala d'una eventual ofensiva cap al nord per capturar la resta de la regió de Donetsk controlada per Kíiv.

Des de l'inici de la invasió russa d'Ucraïna a finals de febrer, el Ministeri de Defensa britànic s'ha servit del servei d'intel·ligència per publicar diàriament informació sobre l'evolució de la guerra. En aquest darrer informe, també assenyala que tant Rússia com Ucraïna arrisquen un nombre considerable de forces en els combats de Donetsk. Sobre aquest punt, destaca que la Infanteria Naval Russa ha patit múltiples baixes.

D'altra banda, però, des del ministeri de Defensa britànic indiquen que "és poc probable que Rússia pugui acumular prou forces per aconseguir avenços importants a Donetsk".

Rússia anuncia la mort d'uns 100 "mercenaris estrangers" 

El Ministeri de Defensa rus ha anunciat aquest diumenge la mort d'"un centenar de mercenaris estrangers" (pro-ucraïnesos) en un atac amb míssils d'alta precisió als voltants de la ciutat de Chasiv Yar (Donetsk). "Fins a 100 mercenaris estrangers i sis vehicles blindats han estat destruïts a l'àrea de Chasiv Yar com a resultat d'un atac amb armes d'alta precisió de les Forces Aeroespacials Russes als punts de desplegament temporal dels anomenats milicians de l'anomenada Legió Estrangera", ha afirmat el portaveu de l'Exèrcit rus, el general Igor Konashenkov.

La petita ciutat de Chasiv Yar, sota control ucraïnès, fa dies que és escenari de forts atacs per part de les tropes russes. De fet, el governador militar ucraïnès de la regió, Pavlo Kirilenko, ha denunciat que aquest dissabte s'han registrat almenys tres ferits per l'impacte d'un míssil rus contra un edifici d'apartaments. 

A més, el general Konashenkov també ha informat en roda de premsa d'atacs de l'artilleria russa contra sis llocs de comandament ucraïnesos situats a les regions de Kherson, Khàrkiv i altres punts de Donetsk com ara Sadovoe, Dudchany, Zolotaya Balka, Yampol i Kislovka. Finalment, Konashenkov ha comunicat que han aconseguit destruir un dipòsit de municions per a un sistema de coets de llançament múltiple (MLRS) HIMARS de les Forces Armades d'Ucraïna a prop de la ciutat de Dnipro, escenari d'intensos bombardejos russos darrerament.

S'estabilitza el sistema energètic ucraïnès

El primer ministre ucraïnès, Denys Shmyhal, ha anunciat aquest diumenge que finalment s'ha aconseguit estabilitzar el sistema energètic després que els atacs russos d'aquesta setmana deixessin gran part del país sense subministrament elèctric. No obstant això, el sistema elèctric ucraïnès encara pateix un dèficit de producció d'aproximadament el 20%.