Mentre els ciutadans russos estan de dol, l'exèrcit del Kremlin colpeja amb força Ucraïna. Després de la massacre de Moscou, reivindicada per Estat Islàmic (EI), les autoritats russes insisteixen a apuntar cap a Ucraïna, insinuant alguna mena de complicitat amb els terroristes, que suposadament tractaven de fugir cap aquest país. En aquest context, aquesta nit i matinada les forces russes han llançat durs atacs aeris sobre Kíiv i la regió de Lviv. Aquesta darrera regió ucraïnesa és fronterera amb Polònia i en aquests darrers atacs un míssil ha violat l'espai aeri polonès durant 39 segons. 

"Hi ha explosions a la capital, la defensa antiaèria funciona. No abandonin els refugis", va escriure l'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó. És un missatge que recorda els inicis de la invasió, quan les forces russes bombardejaven amb força la capital ucraïnesa. Les autoritats ucraïneses han detallat que les defenses antiaèries a les zones afectades han aconseguit repel·lir els atacs. Les forces armades concreten que han destruït 18 míssils disparats pels russos. Actualment, atacs tan durs com aquests en aquestes zones del país no eren tan freqüents i es poden deure a l'atac terrorista d'EI a Moscou, en el qual des del Kremlin insisteixen a relacionar-hi Ucraïna. 

Quan va tenir lloc l'atac, el govern ucraïnès es va afanyar a desvincular-se'n i va llançar una advertència: el Kremlin voldrà relacionar Ucraïna amb l'atac per intensificar la invasió. Fins i tot després de la reivindicació de l'EI, el Kremlin insisteix a apuntar cap a l'estat veí de forma més o menys velada. "Tots els autors, organitzadors i els que van encarregar aquest crim rebran un càstig merescut i inevitable, siguin els qui siguin i independentment de qui els hagi enviat", ha sentenciat Vladímir Putin, president rus, en el seu discurs televisat al poble rus.

Polònia reforça la seva defensa aèria

L'intens atac rus que ha patit Ucraïna en les darreres hores ha esquitxat breument un estat europeu i membre de l'OTAN: Polònia. El Comandament Operatiu de les Forces Armades poloneses ha comunicat que Rússia ha violat l'espai aeri polonès amb un míssil de creuer que "va entrar a l'espai polonès prop de la ciutat d'Oserdow i s'hi va mantenir durant 39 segons". Davant aquesta situació, el país ha reforçat la seva defensa aèria. "S'han activat avions polonesos i aliats, cosa que pot provocar un augment dels nivells de soroll, especialment a la part sud-est del país", han comunicat les autoritats poloneses.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!