Des del govern rus es treballa en diverses vies per esquivar l'impacte de les sancions per la seva invasió a Ucraïna. Per a tal cosa, el Kremlin es gira cap als seus aliats històrics. Tant és així que l'ambaixador rus, Alexander Matsegor, a Pyongyang ha afirmat en una entrevista recollida per The Guardian que Corea del Nord podria enviar treballadors per reconstruir el Donbass. La proposta del diplomàtic rus seria un desafiament a les sancions internacionals contra el programa d'armes nuclears nord-coreanes.

Corea del Nord va reconèixer el passat 13 de juliol les repúbliques populars de Donetsk i Lugansk. Per tant, el règim nord-coreà ja s'havia pronunciat sobre la situació dels territoris ocupats per les forces del Kremlin anteriorment. En aquest context, Matsegor ha assegurat que els treballadors de Corea del Nord podrien ajudar a reconstruir la infraestructura destrossada per la invasió russa en aquests territoris. L'ambaixador ha remarcat que en aquestes regions hi ha "moltes oportunitats" per a l'economia nord-coreana, malgrat les sancions de l'ONU. 

"Els constructors coreans altament qualificats i treballadors, capaços de treballar en les condicions més difícils, podrien ajudar-nos a restaurar les nostres instal·lacions socials, infraestructures i industrials", ha remarcat. L'autarquia nord-coreana viu immersa en una economia molt delicada. Tradicionalment, una font d'ingressos extra ha estat l'enviament de treballadors a l'estranger. Segons recorda The Guardian, les sancions de l'ONU sobre el país asiàtic l'obligava a repatriar a finals de 2019 a part d'aquests treballadors, però un gran nombre dels mateixos han continuat treballant a Rússia i la Xina, així com a Laos i Vietnam. 

Corea del Nord i Ucraïna 

Les relacions entre els nord-coreans i els ucraïnesos estan ferides de mort, especialment, després que la dictadura de Kim Jong-un reconegués les repúbliques de Donetsk i Lugansk. Si això no fos suficient, Pyongyang va titllar Ucraïna de mantenir la postura "hostil" de Washington cap al govern nord-coreà. Tot plegat, va impulsar a Ucraïna a trencar relacions diplomàtiques amb Corea del Nord. 

El ministre d'Afers Exteriors ucraïnès, Dmytro Kuleba, va dir que la crida de suport de Rússia a Corea del Nord demostra que Moscou "no té més aliats al món, excepte els països que en depenen financerament i políticament". Anteriorment, el govern ucraïnès ja mantenia unes relacions molt fredes amb el règim de Pyongyang, però aquestes han quedat ja completament tallades.