Carles III fa menys d'una setmana que és el rei del Regne Unit i ja ha protagonitzat dues polèmiques que han deixat palès el seu mal humor. En aquesta ocasió ha estat per culpa d'una ploma estilogràfica. El rei Carles i la reina consort, Camila, van visitar aquest dimarts el castell d'Hillsborough, durant la seva visita a Irlanda del Nord, i en el moment de signar uns documents s'ha tornat a veure el fort caràcter del nou rei. El vídeo publicat per CBS News mostra Carles III assegut a punt de signar un document, una acció que ha repetit molt durant els darrers dies. El primer que pregunta és la data: "És 12 de setembre?" i un dels seus acompanyants li contesta, "Sí, és 13, senyor". "Oh deu he posat malament la data", afegeix Carles III. Amb la ploma, ratlla les dades equivocades i passa la ploma a Camila perquè també signi, és just aquí quan Carles III s'enfada perquè es va tacar la mà amb la tinta i seguidament va exclamar "Oh Déu, odio això". "No puc suportar aquesta maleïda cosa! El que fan cada maleït moment". 

 

El mal caràcter de Carles III

La primera sortida de to del nou rei britànic es va poder veure aquest dissabte en la cerimònia de la seva proclamació. Concretament, abans de seure a signar els documents de la seva proclamació, Carles III va demanar de males maneres a un dels seus ajudants que retirés un dels tinters de sobre del seu escriptori fent gestos amb les seves mans i amb expressions d'empipament, el nou monarca demanava que li retiressin els instruments que li impedien situar-se còmodament per a signar els grans plecs. El moment de rubricar el jurament que acabava de pronunciar davant del Consell d'Ascensió va quedar marcat per aquest acte que va deixar palès la mala relació de Carles III amb les plomes i la seva manca de paciència. 

Desenes d'empleats de Carles III seran acomiadats 

Desenes d'empleats del personal de Clarence House, la residència de Carles III quan era príncep de Gal·les abans de convertir-se en nou rei, han rebut l'avís que seran acomiadats pròximament, enmig de les cerimònies de comiat de la difunta Elizabet II. Segons ha informat aquest dimarts The Guardian, fins a un centenar de treballadors de l'antiga residència oficial del rei han rebut un escrit en el qual se'ls informa que els seus serveis ja no són necessaris i se'ls ajudarà a buscar noves ocupacions. Entre les persones afectades per la mesura es troben secretaris privats, l'oficina financera, l'equip de comunicacions i personal de la llar, alguns dels quals amb dècades d'antiguitat, que van rebre la notícia enmig del servei religiós en honor de la reina en la catedral de St Giles, a Edimburg, dilluns passat. "Tothom està furiós, inclosos els secretaris privats i l'equip de comandaments. Tot el personal havia estat treballant molt intensament des de la nit del dijous (quan va morir Elizabet II) per a trobar-se amb això... la gent està molt alterada", va dir al citat diari una font no identificada.