Una de les grans polèmiques dels últims anys per a la família reial britànica han estat les acusacions de Meghan Markle i el príncep Enric sobre el racisme que impera entre els Windsors en ple segle XXI, ja que s'havien preocupat, per exemple, sobre el color de pell dels seus fills. Aquestes paraules dels ducs de Sussex que viuen "exiliats" a Califòrnia van fer molt mal i la institució s'ha esforçat a negar aquestes acusacions, no només a través de comunicats sinó també d'accions i esdeveniments. Amb tot, però, a vegades no es pot tenir tot sota control i de sobte, els comentaris d'una padrina et desfan el discurs.

És el que ha passat amb Lady Susanne, baronessa de Hussey, que havia estat dama d'honor d'Elisabet II i també padrina de l'hereu, el príncep Guillem, que al seu torn es germà d'Enric i cunyat de Meghan. Aquesta dona, que ha estat "acomiadada" pel palau de Buckingham hauria molestat una convidada britànica en un acte oficial, preguntant-li insistentment a quina part de l'Àfrica havia nascut, només pel seu color de pell. Aquesta dona havia estat també "ajudant" de la Reina, i tot i la seva mort, continuava a la cort. Fins ara, ja que la família Windsor no es pot permetre aquest racisme després de les acusacions dels Sussex, que, a més, han guanyat un premi de la fundació Robert F. Kennedy per la lluita contra aquesta xacra. 

Un testimoni viral a les xarxes 

Tal com ha compartit la víctima d'aquests comentaris a través de les xarxes, els comentaris van tenir lloc al palau de Buckingham, en un acte organitzat per la reina consort Camil·la sobre els abusos a dones i nenes, una causa amb què està molt implicada. Aquesta convidada treballa per ajudar a les víctimes d'origen caribeny o africà i se li havien obert les portes de palau per reconèixer la seva tasca. Amb tot, però, va ser molt poc ben rebuda per la baronessa de Hussey, que la va assetjar des del primer moment preguntant-li d'on era. Ella li va explicar que representava una fundació britànica, però la dona va insistir preguntant-li per quina part de l'Àfrica era. L'activista no va donar el seu braç a tòrcer i li va intentar contar que era britànica, perquè havia nascut al Regne Unit, però aquesta dona, no contenta amb les explicacions va concloure que era caribenya.

Aquesta piulada compta amb més de 16.000 retuits i 50.000 m'agrades, fent-se viral a Twitter. L'activista ha agraït l'allau de suport que ha rebut a les xarxes davant d'aquesta situació tan incòmoda. "Moltes gràcies pel vostre suport, no era la nostra intenció revelar el nom de la persona involucrada, perquè és el sistema que ha de canviar. Sí, aquesta persona va ser ofensiva, però no serveix de res dir el seu nom i fer-la avergonyir, ens faria a nosaltres tan dolents com ella. Preferim gestionar aquesta situació des de l'amabilitat", ha escrit l'associació Sistah Space, que només havia posat les inicials d'aquesta dona, però no ha estat difícil pels mitjans britànics d'identificar-la. La baronessa acompanya a Elisabet II a molts actes i també va ser present en els moments més íntims dels seus funerals durant el mes de setembre, en aquells actes on participaven només les persones més properes a la sobirana. 

Una reacció ràpida i eficaç

La reacció de Buckingham, que està immers en un procés de renovació encapçalat per Carles III però també per la reina Camil·la (que ha renunciat a tenir dames de companyia, una tradició centenària) ha estat ràpida, ja que no es poden permetre aquesta mena de comportaments i menys en un acte oficial. Un portaveu del príncep de Gal·les, fillol d'aquesta senyora de 83 anys, ha assegurat que des del palau de Kengsinton estaven molt decebuts quan van saber el que havia passat. "Jo no hi era, però és evident que el racisme no té cap espai en la nostra societat. Els comentaris són inacceptables, i és cert que aquesta dona s'ha apartat de les seves funcions amb caràcter immediat".