Una nova polèmica sobrevola la família reial britànica, en aquest cas centrada en l'hereu el tro, Carles, el príncep de Gal·les. Concretament, el fill major de la reina Isabel II hauria acceptat, segons informen els mitjans del Regne Unit que el 2013 hauria acceptat una donació de fins a 1,2 milions d'euros de la família d'Osama Bin Laden, que havia mort dos anys abans. Carles hauria destinat aquesta gran quantitat de diners a les seves organitzacions benèfiques, segons ha publicat The Sunday Times, una decisió que s'ha conegut gairebé 10 anys després i que ha aixecat molta polseguera. 

Els seus assessors, en contra 

De fet, els assessors del príncep haurien evitat que aquesta donació s'acabés efectuant precisament per això, ja que creien que tot i que els diners anessin a parar a una bona causa, el seu origen era massa controvertit. Però, qui va oferir aquests diners a Carles? L'hereu s'hauria reunit a Clarence House, la residència oficial del príncep de Gal·les i Camila, la duquessa de Cornualla a Londres, amb  Bakr bin Laden, patriarca de la família, i el seu germà Shafiq. Tots dos són germans per part de pare del conegut terrorista i van ser ells qui van proposar-li al príncep aquesta donació. Tot i la seva estreta relació familiar, des de The Sunday Times destaquen que no hi ha cap indici que demostri que els germanastres estiguessin vinculats amb el líder islamista. 

Així, tot i que els seus assessors més propers haurien aconsellat a Carles rebutjar la proposta, ja que tot plegat podria posar en qüestió la seva reputació, el mitjà informa que ell considerava que negar-s'hi seria incòmode pels empresaris. Un cop decidit, els diners es van depositar al Fons Benèfic del Príncep de Gal·les, a través del banc de la monarquia Coutts. Un cop s'ha sabut la notícia, des del Fons s'ha emès un comunicat en què destaquen que la donació va ser acordada pels cinc fideïcomissaris de l'època, quelcom que entra en contradicció amb el que ha publicat el diari Times, que assegura que almenys un va expressar els seus dubtes sobre la idoneïtat de l'operació.

Qui ha filtrat la informació? 

Qui hauria pogut treure a la llum aquesta informació, tants anys després que es fes la donació? Tot i que són minoritàries, hi ha algunes veus al Regne Unit que apunten cap a Guillem, duc de Cambridge i hereu del mateix Carles. Tot i que aquesta sembla una possibilitat remota, hi ha qui creu que hauria de ser Guillem qui ocupi el lloc d'Isabel II al capdavant de la casa Windsor en lloc del seu pare i d'aquesta manera podria aconseguir que més persones es posicionin en favor seu.