El cantant britànic Rod Stewart ha demanat al govern conservador que es retiri i deixi pas al Partit Laborista, en una intervenció en un programa de Sky News en el qual va oferir diners per alleujar les esperes en el Servei Nacional de Salut (NHS, en anglès). "He estat conservador durant molt temps, però crec que aquest Govern hauria de retirar-se i donar-li una oportunitat al Partit Laborista, perquè això és molt dur per a les infermeres" i infermers, va declarar, en al·lusió a les vagues del sector pels seus salaris i condicions.

Stewart va telefonar espontàniament al programa Your Say emès dijous a la tarda quan va sentir que es debatia l'estat de la Sanitat pública, mentre construïa una maqueta de tren a casa seva. Després de sentir diversos ciutadans queixant-se que no els donaven cita per fer-se escàners mèdics, l'intèrpret de 78 anys es va oferir a pagar-ne vint, després d'explicar que ell mateix se n'havia fet un recentment en una clínica privada que estava buida.

"No necessito la publicitat, només vull fer una cosa bona, i crec que això ho és; i m'encantaria que altres persones em seguissin", va afirmar. El vocalista de We are sailing i Maggie May va dir que, en tots els seus anys, mai no havia vist el sistema sanitari "tan malament" i es va solidaritzar amb els seus treballadors en vaga, mentre va demanar "canviar el maleït Govern".

El primer ministre britànic

Rishi Sunak és el primer ministre britànic des del mes d'octubre passat; va ser l'encarregat d'agafar el relleu del fugaç mandat de Liz Truss, que va dimitir només 45 dies després d'assumir el càrrec de primera ministra del Regne Unit. Sunak, com molts conservadors, forma part de l'elit social i econòmica del Regne Unit i no ho amaga. Net d'immigrants indis, Sunak encarna l'estereotip d'un home nascut en la classe mitjana-alta del Regne Unit. Els seus pares eren un metge i una farmacèutica que van decidir enviar al seu fill a l'elitista escola privada de Winchester College. D'allà, el conservador va passar a estudiar Filosofia, Política i Economia a la Universitat d'Oxford i, gràcies a una beca Fulbright, va completar els estudis amb un màster en Administració d'Empreses a la Universitat de Stanford, als Estats Units. Va treballar a la banca privada per a empreses com Goldman Sachs.

Sunak és multimilionari. Una part de la seva fortuna prové del seu pas pel sector privat, però la majoria prové de la seva dona, Akshata Murty, filla d'un multimilionari. El matrimoni suma una fortuna acumulada de més de 840 milions d'euros, més que el mateix rei del Regne Unit, Carles III