Un total de quatre partits polítics del Regne Unit han anunciat aquest dimarts que suspenen la seva campanya electoral de forma indefinida després de l'explosió registrada en la nit del dilluns en el Manchester Arena després d'un concert d'Ariana Grande, que ha deixat almenys 19 morts i prop de 50 ferits.

Segons les informacions recollides per la cadena de televisió britànica BBC, el Partit Laborista, el Partit Liberal Democrata, el Partit Conservador i el Partit Nacional Escocès (SNP) han adoptat la seva decisió davant la situació.

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, encapçalarà aquest dimarts una reunió d'emergència del comitè Cobra per analitzar el succés, tal com ha recollit la premsa britànica. La pròpia May ha assegurat que les autoritats "treballen per establir tots els detalls" de l'incident, recalcant que "està sent abordat per la Policia com un horrible atac terrorista". "Tots els nostres pensaments estan amb les víctimes i les famílies dels afectats", ha agregat en un breu comunicat.

La Policia ha confirmat que la situació "està sent tractada com un incident terrorista", i ha detonat de forma controlada un objecte localitzat als voltants del Manchester Arena, si bé ha assegurat posteriorment que no era "sospitós".

El Manchester Arena ha publicat un breu comunicat confirmant que "va haver-hi un incident quan la gent abandonava el concert d'Ariana Grande". "L'incident va tenir lloc fora de les instal·lacions, en un espai públic", ha dit, ressaltant que "els seus pensaments i pregàries són amb les víctimes".

Poc abans, testimonis citats per Sky News van indicar que s'havia registrat un "esclat" en el lloc. Així mateix, testimonis citats per l'agència britànica de notícies Reuters van relatar que van escoltar una "gran explosió" quan la gent va començar a abandonar el lloc en acabar el concert.