Almenys 22 persones han mort i 59 han resultat ferides després de sentir-se dues grans explosions al costat de l'estadi Machester Arena, al nord d'Anglaterra. La policia ha confirmat que es tracta d'un atemptat terrorista. A l'estadi s'estava duent a terme un concert de la cantant Ariana Grande.

La policia britànica ha confirmat en roda de premsa que entre les víctimes hi ha nens. A més a més, ha precisat que l'atacant ha mort durant l'explosió i que sembla que actuava sol.

L'estació de trens Victoria Station de Londres quedarà tancada tot el dia i, per tant, no hi haurà servei de trens.

Les explosions han tingut lloc cap a dos quarts d'onze de la nit i la policia ha confirmat a les dues de la matinada la xifra de víctimes a través d'un tuit. El concert l'estaven seguint unes 20.000 persones i s'havien exhaurit totes les entrades per sentir la cantant americana.

L'explosió ha tingut lloc poc després que s'acabés el concert, però quan la majoria de seguidors encara eren dins. Segons alguns testimonis dels esdeveniments, el fet que el fort soroll de les explosions hagi tingut lloc quan els llums de l'estadi ja s'havien encès ha deixat clar els assistents que allò ja no formava part del xou, per la qual cosa s'ha desencadenat el pànic. A més, ha anat acompanyat de molt de fum.

De moment encara no se sap si els morts són conseqüència directa de les explosions, o d'alguna allau humana. La cantant ha posat de manifest a Twitter que "estic destrossada" i que "em sap molt de greu".

La primera ministra britànica, Theresa May, presidirà el comitè d'emergències aquest dimarts al matí per abordar el fet amb membres del govern i alts càrrecs de les forces de seguretat i intel·ligència. May ha anunciat, a més, que suspendrà els pròxims actes de la campanya per als comicis generals avançats al 8 de juny.

Els serveis de trens van ser suspesos a l'estació Victoria de Manchester, que és al costat de l'estadi, i totes les línies es van tallar després dels fets.

Els testimonis que assistien al concert van descriure als mitjans locals escenes de pànic després de sentir una "enorme explosió" i a la xarxa es van penjar vídeos que mostraven la gent cridant i fugint, i alguns cossos tombats a terra. Alguns dels assistents al concert haurien gravat els moments posteriors a les explosions.

A l'exterior de l'estadi s'han desplaçat un munt d'ambulàncies i equips d'emergència.

L'alcalde de Manchester, el laborista Andy Burnham, va lamentar la que ha estat "una nit terrible". "El meu cor està amb les famílies que han perdut els seus éssers estimats i la meva admiració amb els valents serveis d'emergències. Ha estat una nit terrible per a la nostra gran ciutat", va afirmar Burnham.

Després de les explosions, la policia ha tallat completament la zona i també ha desactivat el servei de tren de l'estació que hi ha al costat de l'estadi, en ple centre de Manchester. També s'han desplaçat fins als voltants de la zona diversos agents armats, mentre que helicòpters de la policia sobrevolen la ciutat i unitats amb gossos ensinistrats han anat fins al lloc per veure si cal desactivar cap explosiu.

Més tard, cap a dos quarts de dues de la matinada, la policia ha avisat que faria una explosió controlada a prop dels Cathedral Gardens perquè els ciutadans no s'espantessin. Ho ha fet quan s'ha detectat un objecte sospitós, però finalment s'ha constatat que no es tractava de material explosiu. La detonació s'ha fet als jardins de Cathedral Gardens, davant de l'estació de tren de Victoria i el recinte esportiu.

"Els agents que van dur a terme l'explosió controlada per precaució a Cathedral Gardens confirmen que era roba abandonada", va afirmar un portaveu de la policia britànica minuts després.