El ple del Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres per 621 vots a favor, 49 en contra i 13 abstencions l'acord de sortida del Regne Unit de la Unió Europea pactat per Boris Johnson a finals de l'any passat i que tindrà lloc aquest divendres vinent.

Finalitzat també el procés a Londres, el vot d'avui a l'Eurocambra conclou la ratificació parlamentària d'aquest acord i posa fi a gairebé tres anys de negociació de la separació entre Londres i Brussel·les, de manera que el Regne Unit sortirà de la Unió Europea de forma acordada la mitjanit del 31 de gener a l'1 de febrer.

La votació s'ha produït passades les sis i mitja de la tarda al ple de l'Eurocambra, de forma solemne, i ha estat seguida per bona part de l'hemicicle cantant el poema escocès "Auld Lang Syne", utilitzat tradicionalment la Nit de Cap d'Any, però també en funerals.

Finalment, després d'una renegociació de l'acord entre Londres i Brussel·les i unes eleccions el passat 12 de desembre, el Parlament britànic va concloure la ratificació de l'acord durant el mes de gener.

La llum verda de l'Eurocambra era el penúltim pas a Brussel·les perquè el Regne Unit pogués abandonar la Unió Europea amb un acord, i després d'aquest vot favorable només queda l'adopció del text per part del Consell, fet que passarà entre dijous i divendres i on no hi hauria d'haver cap obstacle per a la seva aprovació per majoria simple.

Després del vot, el president del Parlament Europeu acollirà una cerimònia de comiat en el mateix Parlament amb els diputats britànics que participen avui i demà en el seu últim ple de l'Eurocambra.