Quan es pensa en viatges o països, la majoria –tot i que no s'ha de generalitzar mai– ens n'oblidem alguns. Més enllà dels passejos pels Estats Units o uns bussejos per Tailàndia hi ha una infinitat de possibilitats per explorar, tot i que el coronavirus ha hagut de posar en stand by alguns somnis i intencions. El cas, però, és que entre desitjos de conèixer món hi ha més de 190 països per explorar, concretament 192. Si bé alguns han sabut aprofitar per bé o per mal la seva 'marca', d'altres són autèntics paradisos desconeguts. Precisament per això, alguns d'aquests països tampoc no han registrat casos de coronavirus o la incidència ha estat molt menor.

Nauru

La República de Nauru és un estat de Micronèsia, a l'oceà Pacífic. Aquesta petita illa és totalment dependent de les importacions d'aliments, segons destaca el FactBook de la CIA. Per fer-nos una idea de la mida de l'illa, seria l'equivalent a 0,1 vegades les dimensions de Washington DC.

Així, els ingressos també depenen de l'exportació i explotació dels fosfats. Precisament l'extracció de fosfats va fer que aproximadament el 90% de l'illa no fos apta per a l'agricultura, i la majoria de gent viu a les zones costaneres fèrtils, especialment al llarg de la costa del sud-oest, es pot llegir al FactBook. 

Vanuatu

La República de Vanuatu és un país també situat al Pacífic i d'origen volcànic ubicat a uns 1.750 quilòmetres a l'est d'Austràlia. Té uns 227.574 habitants i la seva economia es basa principalment en l'agricultura de subsistència a petita escala, de la qual depenen dos terços de la població. A aquesta nació arriben unes 200.000 persones a l'any, principalment turistes, exposa El Universo, que recull aquesta i altres curiositats dels diferents països. 

Tres quartes parts de la població viuen en àrees rurals i la zona urbana es divideix principalment en dues ciutats Port-Vila i Lugenville. Tres illes –Espiritu Santo, Malakula i Efate– és on viu la meitat de la població. 

Tuvalu

Tuvalu és un dels quatre països que formen la Polinèsia i un dels catorze que són part d'Oceania. Si al lector li agrada perdre's mirant mapes, pot ser que li soni vagament. Es troba exactament a 4.000 quilòmetres de Hawaii i Austràlia i la capital és Funafuti. 

El cas és que és de les regions més petites i només té 10.600 habitants que viuen en 26 quilòmetres quadrats. La pesca i agricultura de subsistència són les principals vies de supervivència del país. Així, el FactBook de la CIA destaca que entre els recursos naturals de l'illa hi ha la pesca i els cocos. Com a curiositat, la festa nacional del país és d'1 d'octubre, i en celebren el dia de la Independència, aconseguida l'any 1978.

Kiribati

Els tifons són el plat fort de Kiribati, un país de 800 quilòmetres quadrats també al Pacífic. Està format per 32 illes, però només 12 estan habitades, segons la CIA. La capital del país és Tarawara que pren el nom d'una de les batalles més importants que van tenir lloc durant la Segona Guerra Mundial.

Els principals recursos naturals del país són el fosfat, tot i que la seva explotació va quedar interrompuda l'any 79, els cocos i la pesca. 

Palau

La República de Palau també és un estat periinsular de Micronèsia al Pacífic, a uns 500 quilòmetres de les Filipines. La curiositat és que aquesta república la formen 300 illes. L'illa de Kodor funciona com a botiga principal de la resta d'illes, segons recull el portal El Universo. Té menys de 500 quilòmetres quadrats i poc més de 21.000 habitants. Comparativament, fa 2,5 vegades les dimensions de Washington DC.

S'hi viu principalment del turisme i la pesca i agricultura de subsistència, però entre els recursos principals de les illes hi ha els minerals, especialment l'or. La població es concentra, principalment, al sud de l'illa de Babelthuap.

Santa Lucía

Deixant definitivament el Pacífic per traslladar-se al Carib. Aquí és on hi ha Santa Lucía amb uns paisatges que podrien meravellar a qualsevol i unes muntanyes que són una font d'atracció turística del país que viu fonamentalment d'això. Poc més de 160.000 habitants hi viuen. L'any 1814 va ser cedida al Regne Unit i després d'estar vinculada a la Federació de les Índies Occidentals, va aconseguir la seva independència l'any 1979, constata la CIA.

Quant a grandària i prenent de referència la capital dels EUA, fa 3,5 vegades les dimensions de Washington DC. La majoria de la població es troba a la perifèria de l'illa, amb una important concentració al nord, just on hi ha la capital, Castries. 

I fins aquí el recull d'aquest dissabte. El cap de setmana que ve, més. 

 

Imatge principal: una persona investiga el món a través d'una bola del món / Unsplash