L'Índia ha comptabilitzat aquest dijous un nou rècord d'infeccions per coronavirus amb 412.262 casos en les últimes 24 hores, a més del nombre més elevat de morts registrat fins a la data al país, al mig d'una segona onada de la pandèmia que ha provocat escassetat d'oxigen i de llits.

Amb els últims contagis, el país asiàtic ha creuat la barrera dels 21 milions de casos des de l'inici de la pandèmia, segons les últimes dades del Ministeri de Salut indi.

Prop de 4.000 morts en 24 h

L'Índia ha registrat a més 3.980 morts en les últimes 24 hores, un rècord oficial al país malgrat que els experts adverteixen que la xifra real podria ser més gran, elevant la xifra total de morts a 230.168.

El país asiàtic és el segon més afectat del món per la pandèmia en termes absoluts, només per darrere dels Estats Units amb 32,5 milions de casos segons la Universitat Johns Hopkins, i es troba sumit en una de vertiginosa segona onada del coronavirus que ha posat al límit al seu sistema de salut, amb escassetat d'oxigen i llits en ciutats com Nova Delhi.

Un ritme de vacunació lent

El programa de vacunació, obert recentment a tota la població major de 18 anys, és vist com la millor manera de posar fre al virus encara que el ritme d'inoculacions estigui lluny de ser l'esperat a causa de la falta de vacunes.

El país ha administrat 1,9 milions de dosi en les últimes 24 hores, un augment davant les xifres dels últims dies però encara baix comparat amb els gairebé tres milions i mig de vacunes que va arribar a administrar fa setmanes.

El Govern indi va reconèixer ahir per primera vegada que l'espectacular augment de casos l'últim mes i mig en nombrosos estats del país mostra una "correlació" amb la presència més gran de la variant índia "doble mutant" B.1.617, tot i que encara no es pot establir "un vincle directe".

L'augment de casos ha estat també atribuït al país a una relaxació de les mesures contra el coronavirus per part de la població i a l'organització d'esdeveniments multitudinaris, com enormes mítings electorals en el marc de diverses eleccions regionals o el festival religiós Kumbh Mela, la més gran i una de les més antigues congregacions religioses del món.

 

Foto principal: Un treballador indi descansa mentre espera un tren a l'estació de Calcuta / EFE