Benjamín Netanyahu continuarà sent cap de Govern d'Israel durant en el primer any i mig d'Executiu unitari que ha tancat aquest dilluns amb el centrista Beny Gantz, que posarà fi a més d'un any de bloqueig polític al país, segons ha confirmat a Efe un portaveu del Likud, partit del primer ministre.

L'acord permetrà que Israel tingui Govern després de les fallides negociacions que van portar a repetir les eleccions en tres ocasions a Israel.

Amb aquest pacte, Netanyahu, s'allunya de la possible presó per les acusacions de corrupció i Ganz incompleix la promesa que va fer als seus electors, no formar part d'un govern amb Netanyahu.

Segons han informat avui mitjos locals, Gantz començaria ocupant el càrrec de ministre de Defensa per a després fer-se càrrec de la prefectura de l'Executiu durant els 18 mesos restants.

Gantz, la promesa electoral del qual va ser treure del poder a Bibi (Netanyahu), hauria accedit al requisit del mandatari que el Likud tingui major participació en la composició del Comitè de Nomenaments Judicials, alguna cosa que podria ser decisiu en el judici per corrupció contra el primer ministre previst per a el mes vinent de maig.

A falta que es concretin més detalls, s'espera que la resta dels ministeris es reparteixin entre el Likud de Netanyahu i els seus socis, els partits ultraortodoxos i ultradretans, i els parlamentaris de la facció Blava i Blanco de Gantz. També podria incloure a diputats del Partit Laborista