A l'hora del tancament dels col·legis electorals a Israel, les enquestes a peu d'urna donen com a guanyador l'actual primer ministre del país, Benjamin Netanyahu, que avançaria el seu rival Beny Gantz per uns tres i cinc escons, encara que no és segur que aconsegueixi prou suports per formar govern.

El Likud de Netanyahu quedaria, segons aquestes enquestes, com la primera força política amb entre 36 i 37 escons de 120, una pujada d'entre quatre i cinc escons en comparació als comicis del setembre passat, en els quals el partit més votat va ser Blau i Blanc de Beny Gantz, amb 33, un més que el Likud i els quals mantindria ara o reduiria a 32.

Si aquestes dades es confirmen amb el recompte, demostrarien que l'acusació a Netanyahu per tres càrrecs de corrupció, pels quals s'haurà d'asseure al banc dels acusats d'aquí a dues setmanes, no han suposat una desmobilització del seu electorat.

La Llista Unida, aliança que representa el sector àrab, puja entre un i dos escons, i es manté com a tercera força política amb entre 14 i 15 escons.

Amb aquests resultats provisionals, el bloc del Likud amb els seus aliats tradicionals, la ultradreta i els ultraortodoxos, augmenta cinc escons respecte als 55 que va assolir al setembre, però sense assolir la majoria simple de 61 seients.

Per la seva part, l'aliança entre els partits d'esquerra i centreesquerra (Laborisme-Guesher-Meretz) amb Blau i Blanc no supera els 40 diputats, per la qual cosa necessitaria tant el suport de la Lliga Àrab com del partit ultradretà laic Israel Nostra Llar, d'Avigdor Lieberman, per formar un improbable govern de coalició.