La coalició nacionalista corsa formada pels autonomistes Femu a Corsica (Fem Còrsega) i els independentistes Corsica Libera (Còrsega Lliure), s'han imposat avui en la primera volta de les eleccions regionals, amb gairebé la meitat dels vots escrutats.

El tàndem liderat per l'actual president del govern regional, Gilles Simeoni, i el de l'Assemblea, Jean Guy Talamoni, aspira a revalidar el poder local que van assolir per primera vegada el desembre de 2015, quan van obtenir el 35,34% de suport. D'acord amb el recompte provisional, assolirien un 46,7% dels vots.

Els segueixen les dues llistes de la dreta, A strada di l'avvene (14,6%) i Voir plus grand (11,7%), i Andà per dumane (11,7%), avalada pel president francès, Emmanuel Macron.

Els 538 col·legis electorals d'aquesta illa de poc més de 324.200 habitants i una economia que representa el 0,4% del PIB francès han obert les portes a les 08.00 hora local (07.00 GMT), i les han tancades a les 18.00 (17.00 GMT).

La ciutadania estava cridada a decidir entre set llistes, on no hi ha ni socialistes ni ecologistes, i l'abstenció prevista ha assolit el 46,9%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat