ÚLTIMA HORA | Segueix el minut a minut del conflicte Rússia - Ucraïna
Els darrers dies l'ofensiva russa a les àrees de Donetsk Lugansk s'han intensificat, fins i tot en aquelles localitats on els atacs russos sembla impossible que poguessin ser més intensos, com a Mariúpol. La ciutat portuària, que fa setmanes que resisteix les ofensives i els bombardejos de l'exèrcit de Rússia, podria trobar-se a punt de caure completament en mans russes. A la ciutat queda un petit reducte de militars ucraïnesos que resisteixen com poden des de la fàbrica d'acer d'Azoval. Segons publica The Guardian, un dels comandants que es troba a Mariúpol ha advertit en les darreres hores a les seves tropes que "potser ens enfrontem als nostres últims dies, si no hores" de resistència. Mentre els combats sembla que arriben a la seva recta final, entre Kíiv i Moscou s'ha acordat avui un corredor humanitari per evacuar la població civil

Les autoritats ucraïneses, civils i militars, que continuen a la ciutat, demanen als ciutadans que fugin o es refugiïn a la xarxa de túnels subterranis que amaguen centenars de civils de les bombes russes. Mentrestant, la milícia prorussa de Donetsk ha assegurat que els soldats ucraïnesos que es trobaven a la fàbrica d'Azovstal han entregat les armes voluntàriament i s'han rendit. La rendició o no del petit grup de militars ucraïnesos que quedaven a Mariúpol segueix sense ser clara, ja que des del govern ucraïnès s'animava a "resistir fins al final". Tot i això, fa poc més d'un dia, Serhiy Volyna, de la 36a Brigada Marina Separada, ja advertia: "L'enemic ens supera en 10 a un". 

"Ja hauríem acabat aquesta guerra" 

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha afirmat en el seu missatge diari que si el seu país comptés amb més armes, aquest conflicte ja hauria acabat. Zelenski s'ha dirigit directament als líders occidentals que estudien quines i quantes armes envien a Ucraïna des de l'inici de la invasió russa el 24 de febrer. "Si tinguéssim accés a totes les armes que necessitem, que tenen els nostres socis i que són comparables a les armes utilitzades per la Federació Russa, ja hauríem acabat aquesta guerra. Ja hauríem restaurat la pau i alliberat el nostre territori dels ocupants.", ha assegurat i ha afegit: "És injust que Ucraïna encara es vegi obligada a demanar allò que els seus socis emmagatzemen en algun lloc durant anys". 

Zelenski ha aprofitat per demanar més armes als seus aliats. "Si haguéssim rebut el que estem rebent ara la primera setmana de guerra, el benefici per a Ucraïna i per a la llibertat a Europa seria més gran, n'estic segur", ha assegurat. "Espero que els socis escoltin aquesta tesi i entenguin que cada dia és important. Qualsevol retard a l'hora d'ajudar Ucraïna dona als ocupants l'oportunitat de matar més ucraïnesos", ha demanat el president ucraïnès.