El canceller alemany, Friedrich Merz, ha donat suport a la decisió del Parlament de no hissar durant l'Orgull la bandera de l'arc de Sant Martí que simbolitza el moviment LGTBI sota l'argument que la seu del poder legislatiu "no és una carpa de circ" i que ja s'exhibeix aquest mateix símbol en un altre moment de l'any.
La presidenta del Bundestag, Julia Klöckner, ha descartat hissar aquesta bandera durant les celebracions de l'Orgull i Merz, en declaracions a l'emissora ARD, ha donat la raó a la seva companya de partit, ja que entén que és la decisió "correcta".
En aquest sentit, ha recordat que la bandera de l'arc de Sant Martí ja s'hissa el 17 de maig, amb motiu del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, i que la resta de dies ha d'onejar la bandera alemanya i europea, "cap més".
"Estem parlant del Parlament alemany, i al Parlament alemany no hissem qualsevol bandera cada dia", ha assenyalat, apuntant que cada ciutadà a títol individual pot mostrar en el seu edifici els símbols que consideri. La mesura, malgrat tot, ha generat crítiques a grups opositors com Els Verds o l'Esquerra, tal com destaca Europa Press.
L'Orgull a Alemanya
Cada mes de juny, Berlín es converteix en un centre vibrant de celebració, diversitat i activisme amb l'arribada del Mes de l'Orgull LGBTQ+. Tot i que la gran desfilada coneguda com a Christopher Street Day (CSD) se celebra habitualment al juliol, els actes comencen al juny, coincidint amb el calendari internacional del moviment.
La celebració del Mes de l'Orgull té el seu origen en els disturbis de Stonewall, que van tenir lloc a Nova York el juny de 1969. Aquests fets van iniciar-se quan membres de la comunitat LGBTQ+ es van alçar contra una batuda policial al bar Stonewall Inn, marcant l'inici del moviment contemporani pels drets LGBTQ+ arreu del món.
A Berlín, la primera desfilada de l'Orgull es va fer el 30 de juny de 1979 i hi van participar només 450 persones. Amb el pas del temps, l'esdeveniment ha crescut espectacularment i actualment atrau més de 500.000 assistents cada any, convertint-se en un dels més importants d'Europa. El nom “Christopher Street Day” busca retre homenatge al carrer on van començar els disturbis de Stonewall, simbolitzant la lluita, la visibilitat i la celebració de la comunitat LGBTQ+ a escala global i especialment a la capital alemanya.