El president de França, Emmanuel Macron, es reunirà aquest dilluns amb els principals sindicats i patronal del país amb l'objectiu de comunicar el seu pla de resposta a la crisi social oberta amb l'esclat de les manifestacions de les 'armilles grogues', han informat fonts oficials al diari L'Opinion.

El mandatari ha convocat a les 10:00h als cinc sindicats principals (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE i CFTC), així com a les tres grans associacions d'empresaris (Medef, CPME i O2P).

El ministre de Finances francès, Bruno Le Maire, ha advertit aquest diumenge del "desastre" que suposen per a l'economia les protestes, que aquest dissabte s'han manifestat per quarta setmana consecutiva en contra del nou impost als carburants i la política econòmica de Macron, i que es van saldar amb més de 130 ferits i uns 1.700 detinguts.

"És un desastre pel comerç. És un desastre per a la nostra economia", ha assegurat Le Maire en una entrevista amb cinc dels mitjans de comunicació més importants de França. Le Maire ha reconegut a més que aquesta situació, amb centenars i milers de detinguts cada setmana suposa "una crisi", "una crisi democràtica", "una crisi de la nació".

Aquest mateix diumenge, el ministre d'Afers exteriors, Jean-Yves Le Drian, ha advertit de la necessitat de protegir la democràcia i les institucions davant les manifestacions al mateix temps que va reconèixer que el Govern francès no va emprar el "mètode" correcte per gestionar la crisi.

"Ha arribat el moment dels territoris. No podem reformar un país des de dalt", ha explicat Le Drian. "Necessitem del president (Emmanuel Macron) paraules contundents i la renovació del diàleg", ha afegit en declaracions a Le Monde i RTL.