El diputat del Partit Laborista britànic, Ed Miliband, ha demanat una "investigació urgent" sobre la reelecció de Gavin Williamson com a ministre sense cartera del gabinet del primer ministre Rishi Sunak arran dels missatges suposadament "amenaçadors" i "abusius" que aquest va enviar a una companya de partit Wendy Morton.  Uns missatges considerats "no acceptables" pel diputat tory Oliver Dowden, actualment canceller del Ducat de Lancaster i un dels principals aliats de Sunak.

Segons ha explicat Dowden als mitjans de comunicació, Rishi Sunak no havia vist, abans de triar Wiliamson per al seu gabinet, els missatges, en què amb un llenguatge inapropiat i abusiu, Williamson acusa Morton d'haver exclòs a ell i a altres diputats d'assistir al funeral de la reina Elisabet II per "castigar-los" per motius polítics. Així doncs, els laboristes volen que s'investiguin els fets i els liberaldemòcrates han demanat l'acomiadament de Williamson.

Els laboristes pressionen Sunak 

Doncs bé, en declaracions fetes al canal Sky News, Ed Miliband ha considerat que aquest assumpte "posa realment en qüestió el judici de Rishi Sunak i la manera com ha pres decisions relatives al seu gabinet". "Tots ja coneixem tot l'assumpte de la ministra d'Interior Suella Braverman, renomenada sis dies després d'haver dimitit (per irregularitats en el seu càrrec)", ha apuntat. Segons el polític laborista, Sunak "ha pres decisions simplement sobre la base dels seus interessos a curt termini en lloc de tenir en compte l'interès nacional, i cal que es dugui a terme una investigació independent urgent sobre el que ha passat exactament".

L'exresponsable de disciplina del Partit Conservador, Wendy Morton, ha fet públic que es va queixar al partit el mes passat del comportament de Williamson, però que encara sap com actuarà la formació conservadora al respecte sabut com s'actuarà. Concretament, la BBC explica que Williamson li hauria enviat missatges de text abans del funeral de la reina al setembre. En aquests missatges, sembla que Williamson es queixava de ser apartat de la cerimònia del funeral a l'Abadia de Westminster per no donar prou suport a l'exprimera ministra Liz Truss. Segons detalla el mitjà britànic, Morton va triar els convidats en funció del suport que donaven a Truss. 

Williamson va ser destituït per May i Johnson

Gavin Williamson ha estat destituït dues vegades. El primer cop va ser acomiadat per Theresa May. Aleshores, l'exprimera ministra el va obligar a renunciar com a secretari de defensa després d'una investigació sobre una filtració del consell de seguretat nacional, fet que va augmentar els temors de seguretat. I Boris Johnson el va destituir del gabinet per una mala gestió en el procés d'adjudicació dels resultats dels exàmens d'obtenció del títol de secundària.

En aquest context, Williamson ha tornat a entrar al govern britànic després de treballar en favor de la candidatura de Sunak per liderar el partit conservador. Doncs bé, Williamson ha tornat de la mà de Sunak, qui l'ha nomenat ministre sense cartera.