El fiscal general d'Israel, Avijai Mandelblit, ha acusat aquest dijous el primer ministre en funcions, Benjamín Netanyahu, de frau, suborn i abús de confiança en tres casos de corrupció, segons ha informat en un comunicat el Ministeri de Justícia.

L'acusació arriba en ple bloqueig polític a Israel i sense nou govern des de les eleccions de setembre, la qual cosa allunya a Netanyahu de seguir en el poder tant en una eventual repetició electoral com davant del procés obert al Parlament per formar Executiu. Tot i això, segons la llei israeliana, un primer ministre en funcions no està obligat a dimitir si se l'acusa d'un delicte, per tant podrà seguir en el seu càrrec actual fins que hi hagi una sentència o es desbloquegi la situació al país.

Alhora, s'ha de remarcar que el bloqueig del país és un fenomen sense precedents, i ara ha entrat en un període de 21 dies en el qual qualsevol diputat del parlament pot tractar de reunir una majoria de 61 membres per a convertir-se en primer ministre. Si això falla, es convocaran noves eleccions, que serien les terceres.

Per la seva part, Netanyahu ha qualificat les acusacions com a part d'una cacera de bruixes, arremetent contra els mitjans de comunicació, la policia, els fiscals i el sistema de justícia.