L'SNP vol promoure un nou referèndum sobre la independència d'Escòcia. Així ho ha anunciat la ministra principal i màxima responsable del Partit Nacionalista Escocès (SNP), Nicola Sturgeon, que ha avançat que la seva formació es prepara per llançar una nova iniciativa independentista a partir d'aquest mateix estiu, tot i que ha matisat que no toleraran que "s'intimidi" els votants perquè donin suport a la separació.

En l’horitzó hi ha la celebració d’un nou referèndum, especialment en cas que el Regne Unit decideixi sortir de la Unió Europea en la votació del juny. De fet, l’SNP defensa la continuïtat d’Escòcia a la UE.

La líder nacionalista escocesa ha reconegut aquest dissabte, en el marc del congrés de primavera de l’SNP, que en el referèndum del 2014 hi va haver gent que no va considerar que els arguments independentistes fossin “prou mobilitzadors" per donar suport a la independència. Llavors, els residents a Escòcia van votar per 55 a 45% la permanència.

Per aquesta raó, Sturgeon ha assenyalat que a partir de l'estiu hi haurà un replantejament innovador, una vegada superades les eleccions escoceses de maig i el referèndum de permanència del Regne Unit a la UE del 23 de juny. Així, ha apel·lat als qui no van votar 'sí' a la independència i els ha promès escoltar “el que hagin de dir".

La intenció és atendre les "preocupacions" dels que van votar ‘no’ i respondre les seves preguntes. "Us intentarem convèncer de forma pacient i respectuosa que la independència suposa el millor futur per a Escòcia", ha afirmat. "Un futur modelat no pels perpetus governs torys als quals no hem votat, sinó per les nostres pròpies eleccions i les nostres pròpies tasques", ha afegit.