La imatge més esperada per milions de persones al Regne Unit i a la resta del món, la de la reaparició pública de Kate Middleton, princesa de Gal·les i dona de Guillem, l'hereu a la Corona britànica, s’ha produït aquest dissabte, amb motiu de la cerimònia que celebra l’aniversari del rei Carles III, el Trooping the Colour. La princesa ha tornat a deixar-se veure en persona i no a través de fotos o enregistraments, des que va anunciar que pateix càncer el passat mes de març. Totes les mirades estaven posades en com lluiria Kate Middleton, que en la seva comunicació d’aquest divendres a través de les xarxes socials va afirmar que estava fent “bons progressos” però que encara tenia “dies dolents i dies bons”, i que “no ha sortit del bosc”, donat que haurà de seguir encara el tractament durant alguns mesos més. La mateixa princesa va informar que tenia la intenció de participar en una cerimònia tradicional de l'exèrcit britànic que es fa aquest dissabte a Londres.

La família reial britànica, al balcó de Buckhingham Palace
La família reial britànica, al balcó de Buckhingham Palace (EFE)

 

La princesa feia sis mesos que no havia aparegut en públic i, tot i que encara segueix tractament de quimioteràpia, ho ha tornat a fer aquest dissabte, acompanyada de la seva família, al costat dels seus fills George, Charlotte i Louis de Gal·les, ocupant una de les carrosses de la desfilada de la Guàrdia Irlandesa de la Companyia número 9. Middleton ha vestit de blanc estil mariner de la dissenyadora Jenny Packham i portant un barret blanc i negre de Philip Treacy que amaga part del rostre. A la princesa se l'ha pogut veure amb un bon aspecte i molt somrient, saludant el nombrós públic que s'ha concentrat al recorregut.

Kate Middleton baixa del carruatge
Kate Middleton baixa del carruatge acompanyada dels seus fills

Poc després de les 10.45 hores (09.45 GMT) ha sortit de Buckingham la carrossa en què es desplaçaven el rei Carles III i la reina Camilla. Anteriorment havia sortit la carrossa negra on anava la princesa de Gal·les i els seus tres fills des de Kensington Palace. El príncep Guillem, l'hereu a la corona, no ha anat al costat de la seva família, sinó que ha fet el recorregut fins a l'àrea de Whitehall, on se celebrava la desfilada militar, a cavall, acompanyat dels seus oncles, la princesa reial Anna d'Anglaterra i Eduard, duc d'Edimburg, darrere la carrossa dels reis i davant de la que anaven la princesa i els seus fills.

 

El príncep Louis, protagonista al balcó

Mentre el rei Carles III i la reina contemplaven la desfilada en la coneguda com a Mall de Londres, on s'han instal·lat graderies i una tribuna des d'on la família reial ha contemplat el pas de les unitats militars, Kate Middleton i els seus fills han observat des de la finestra que dona al balcó de Buckingham Palace, on més tard ha sortit la família reial al complet a saludar al nombrós públic que s'ha concentrat davant el palau i durant tot el recorregut de la parada militar. Louis de Gal·les, el fill petit dels prínceps Guillem i Kate, ha tornat a robar-li el protagonisme a la resta de la família reial, i ha provocat el somriure de la seva mare quan s'ha posat a ballar al ritme del so de la guàrdia reial. El nen destaca per la seva naturalitat i espontaneïtat, i ja s'ha convertit en un dels membres de la família reial favorits dels britànics. Amb la salutació oficial a la balconada del palau de Buckinham s'ha donat per conclosa la cerimònia del Trooping the Colour, l'acte que ret homenatge al rei d'Anglaterra, que ha finalitzat amb la passada dels avions de la RAF que han deixat un rastre de fum de colors blau, blanc i vermell formant la bandera britànica.

Galeria d'imatges