Més de 200 francesos jueus s'han traslladat aquesta setmana a viure a Israel, en un vol organitzat per l'Agència Jueva per Israel, en col·laboració amb el ministeri israelià d'Immigració. La decisió d'emigrar coincideix amb la preocupació que regna a la comunitat jueva francesa des dels atemptats gihadistes a Charlie Hebdo, a la sala Bataclan i a un supermercat Kosher de París el 2015.

Els emigrants han estat rebuts a l'aeroport Ben Gurion de Tel Aviv amb una festa, que ha inclòs càntics tradicionals. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha adreçat un missatge als nouvinguts a través d'un vídeo, remarcant la importància del moment. "Quan caminin pel carrer, sentiran que són a la pàtria del poble jueu", ha indicat, mentre també remarcava que no havien fet només un viatge personal "sinó també d'importància nacional".

Des de fa dos anys, l'emigració jueva a Israel està protagonitzada sobretot per francesos, amb unes 15.000 persones de nacionalitat francesa que s'han traslladat al Pròxim Orient.

Formada per unes 600.000 persones, la comunitat jueva francesa és la primera d'Europa, i la tercera del món, després de la del mateix Israel i la dels Estats Units d'Amèrica.

Els jueus francesos, a l'arribada a l'aeroport de Tel Aviv