Més de dos mesos de protestes per la mort de Mahsa Amini en mans de les autoritats iranianes per no dur correctament el vel obligatori. El seu assassinat ha estat gasolina per al malestar que ja regnava entre la societat iraniana cap al règim teocràtic que governa el país. La dictadura islàmica de l'Iran s'ha caracteritzat pel seu immobilisme i mà dura, però una mobilització com la que viu actualment fa trontollar els seus fonaments. Per intentar sufocar les protestes, que no perden corda malgrat la sagnant repressió de les autoritats, el govern es veu obligat a prendre altres mesures: se suprimeix la policia de la moral i s'obre la porta a una reforma de la llei que obliga les dones a dur hijab

Així doncs, la policia de la moral té els dies comptats a l'Iran, segons ha anunciat el fiscal general del país, Mohammad Yafar Montazerí, segons recull Efe. El fiscal ha remarcat que aquesta policia "no té res a veure amb el Poder Judicial".

La desaparició d'aquesta policia no implica que el control sobre els afers de les dones per part del règim hagi acabat. El mateix Montazerí ha exposat que el poder judicial continuarà amb la seva supervisió respecte al comportament en l'àmbit comunitari i va subratllar que la vestimenta de les dones continua sent molt important, sobretot a la ciutat santa de Qom, al sud de Teheran. Tot i això, aquesta decisió es llegeix com una victòria del moviment de protesta contra l'obligatorietat del vel que s'expandeix pel país arran de l'assassinat d'Amini. 

Possibles canvis a la llei 

Els canvis a l'Iran podrien ser encara més. Segons publica The Guardian, les autoritats iranianes han declarat que revisarien la llei que obliga les dones a cobrir-se el cap. "Tant el Parlament com el poder judicial hi estan treballant", sobre si la llei necessita algun canvi, ha anunciat el mateix fiscal Montazerí, qui ha revelat que l'equip de revisió ja està treballant en la matèria. No s'ha especificat cap a on podrien anar els canvis. Difícilment es podria ser encara més restrictiu, de manera que molta gent assumeix que es podria relaxar la llei. 

En un escenari en què la llei es fes més laxa, la qüestió que els experts es pregunten és si serà suficient perquè el règim sobrevisqui. Les protestes que denuncien l'obligatorietat del vel també carreguen contra el règim que imposa aquestes lleis i reprimeix els ciutadans. Blanquejaran aquests moviments les 200 persones que l'Iran ha reconegut que han perdut la vida durant aquestes protestes? De moment als carrers segueixen sortint centenars de persones amb cartells com "No es tracta de protesta, això és una revolució", "No volem República Islàmica" o "Mort al dictador".