L'Argentina ha viscut en les últimes hores moments de gran tensió i incertesa quan un home ha intentat disparar a Buenos Aires contra la vicepresidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, als voltants del seu domicili, quan se celebrava una manifestació en el seu suport, després que un fiscal hagi demanat una pena de 12 anys de presó contra ella per corrupció. Així ho ha confirmat el ministre de Seguretat del país, Aníbal Fernández, que també ha informat que s'ha detingut a la persona que ha apuntat la vicepresidenta. Les imatges del moment s'han fet virals.

En aquestes, preses pel canal de televisió C5N, es pot veure perfectament el moment que una persona treu una arma de foc a pocs centímetres de la cara de qui va ser presidenta de l'Argentina entre 2007 i 2015. A més, l'home arriba a prémer el gallet de la pistola, , però, tot i estar carregada amb cinc bales no es va dispar. Així ho ha confirmat el president, Alberto Férnandez. "És un fet d'una gravetat humana i institucional sense precedents", ha dit Fernández.  

"Una persona que és indicada pels qui són a prop d'ell mostra una arma i és detinguda per personal de la custòdia de la vicepresidenta, l'aparten i ja s'ha torbat l'arma. Ara, hem d'analitzar la situació, la policia científica avaluarà les empremtes i la capacitat i disposició que tenia aquesta persona", ha assenyalat el ministre. Segons s'ha pogut saber més tard, l'home identificat és Fernando Andre Sabag Montiel, de 34 anys i de nacionalitat brasilera. 

 

Situació sota control segons la policia

Segons EFE, fonts oficials del Ministeri de Seguretat han confirmat que efectius de la Policia Federal Argentina, que s'encarrega de la seguretat de la vicepresidenta, van ser alertats per manifestants que es trobaven al lloc que "un home es trobaria armat entre ells". "Per tal motiu se'l va identificar procedint a la seva detenció als carrers Juncal i Uruguay (properes al domicili de la vicepresidenta) i es va trobar una arma a escassos metres del lloc. Hem pogut dominar la situació", han especificat.

Tensió en augment a l'Argentina

La vicepresidenta argentina es troba en un moment molt complicat de la seva carrera política. El passat 22 d'agost un fiscal va sol·licitar una pena de 12 anys de presó per un cas de presumpta corrupció i, des d'aquell moment, grups a favor i en contra de l'exmandatària s'han anat manifestant als carrers de la capital.

Encara que la intenció era evitar moments com els que s'han viscut aquesta nit, la tensió va ser en augment quan es va decidir col·locar una tanca al voltant del domicili de la política. Així, van créixer les acusacions de repressió contra els manifestants sobre els manifestants per part de les forces de la ciutat de Buenos Aires, del partit opositor al govern argentí.